Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koronavirus hlásí liberecká univerzita. Onemocněl jeden ze zaměstnanců

První případ koronaviru se objevil na Technické univerzitě v Liberci. Pozitivně testovaný byl jeden z pracovníků. Univerzita nyní nechá vydezinfikovat prostory, kde se nacházel.

Šestapadesátiletý zaměstnanec má pracoviště v univerzitní budově L, která nyní projde dezinfekcí. „Dezinfikovat se budou dvě patra, ve kterých se nakažený pohyboval, a společné prostory včetně vstupního vestibulu a obou výtahů. Zítra dopoledne dezinfekci provede odborná firma,“ říká kvestor TUL Vladimír Stach.

Pracovník byl testovaný ve středu, je v domácím léčení, má zvýšenou teplotu, potýká se s bolestmi hlavy, na respirační nebo jiné vážnější obtíže si však nestěžuje. Testována ve čtvrtek byla také kolegyně, která sídlí ve stejné pracovně jako infikovaný muž.

„Výsledky budou známy v pátek,“ říká rektor Technické univerzity v Liberci Miroslav Brzezina. „Všechna opatření intenzivně konzultujeme s ředitelem Krajské hygienické stanice Libereckého kraje s doktorem Valentou, pokud by test na koronavirus u druhé osoby byl pozitivní, přistoupíme pravděpodobně k dezinfikování menzy v kampusu univerzity,“ dodává rektor s tím, že oba kolegové do menzy v uplynulých dnech chodili.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky TUL, univerzita, koronavirus, COVID-19, Technická univerzita v Liberci, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus hlásí liberecká univerzita. Onemocněl jeden ze zaměstnanců  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.