Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet nemocných s covid-19 v Libereckém kraji stoupl na 143. Třetí pacient se vyléčil

V Libereckém kraji počet potvrzených případů onemocnění s covid-19 dnes stoupl o tři na 143. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. O jeden na sedm se snížil počet hospitalizovaných pacientů v Liberci. Šest jich je na infekčním oddělení a jeden na ARO, řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. V kraji stoupl počet uzdravených ze dvou na tři, nikdo nezemřel.

V celé zemi bylo k dnes k 17:25 potvrzeno onemocnění covid-19 u 4362 lidí, uzdravených je 78 a zemřelých 59. V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je 109 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku, zatím jen pět. Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1824 lidí, v 74 případech nařídili karanténu. U dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

Liberecký kraj nechal po dohodě se starosty na 23 místech v turistických oblastech svého regionu na víkend rozmístit značky zakazující vjezd či parkování automobilů. Cílem je zabránit shlukování lidí, jako tomu bylo na některých místech o víkendu v minulém týdnu. Na dodržování opatření dohlíželi dnes policisté ve spolupráci se strážníky, Závažnější problém v průběhu dne nezaznamenali, uložili jen několik pokut. „Povětšinou to šlo ale řešit domluvou, lidi respektovali omezení," řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid19, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Krajská hygienická stanice, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných s covid-19 v Libereckém kraji stoupl na 143. Třetí pacient se vyléčil  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.