Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od soboty přibyli tři nakažení, v kraji je tak celkem 146 případů nemoci covid-19

V Libereckém kraji je 146 potvrzených případů nemoci covid-19, od sobotního večera přibyly tři další. Vyplývá to z informací, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR). Hospitalizaci nadále v kraji vyžaduje sedm nemocných, všichni jsou v liberecké nemocnici.

„Jeden je na ARO, šest na infekčním oddělení," řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Podle hygieniků se zatím uzdravili tři lidé, nikdo nezemřel. Podle údajů liberecké nemocnice je v kraji vyléčených dokonce pět lidí.

V republikovém měřítku mají méně případů než Liberecký kraj jen tři jiné kraje, nejlépe je na tom se 120 potvrzenými nemocnými Jihočeský kraj. Nejhůře je na tom Praha, kde bylo pozitivně testováno už 1147 lidí. K 08:30 bylo v celém Česku 4475 potvrzených případů onemocnění novým koronavirem, 62 lidí zemřelo a 78 uzdravilo.

V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je 109 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku, zatím pět. Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1824 lidí, v 74 případech nařídili karanténu. U dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

Autoři

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid19, COVID-19, nemoc, Krajská nemocnice Liberec, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Praha, Česko, Jihočeský kraj, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od soboty přibyli tři nakažení, v kraji je tak celkem 146 případů nemoci covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.