Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet hospitalizovaných v Liberci s covid-19 stoupl na jedenáct

V liberecké krajské nemocnici stoupl o tři na 11 počet pacientů s onemocněním covid-19. Ani u jednoho není stav vážný, řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Deset pacientů se léčí na infekčním oddělení a jeden je na ARO. Liberecká nemocnice je v kraji jediná, která přijímá pacienty s tímto onemocněním.

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem je v kraji 159, od úterního večera podle údajů ministerstva zdravotnictví (MZCR) přibyl jeden. V kraji se podle údajů hygieniků zatím uzdravili tři lidé a nikdo nezemřel. Na 100.000 obyvatel je 36 případů.

V Česku bylo ráno k 8:25 podle údajů ministerstva zdravotnictví 5033 potvrzených případů, uzdravených 181 lidí a zemřelých 91. Na 100.000 obyvatel připadá 47 případů. Za epidemický práh hygienici při akutních respiračních onemocněních považují 1600 až 1800 pacientů na 100.000 obyvatel.

V Libereckém kraji je nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 je na Liberecku a Jablonecku, více než 120. Nejméně pozitivních případů mají na Českolipsku, zatím pět. Hygienici v kraji dosud nechali testovat 2035 lidí a lékaři dalších více než 3000. Hygienici nařídili karanténu v 84 případech a u dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři. V Libereckém kraji testy zpracovává laboratoř liberecké nemocnice, která kvůli tomu přešla na nepřetržitý provoz. Denně zpracuje 250 až 350 testů. Od pondělí začala testy zpracovávat také laboratoř druhé krajské nemocnice v České Lípě, zatím jich tam dělají zhruba 50 denně.

Autoři | Foto vfn.cz

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, COVID-19, pacient, nemoc, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet hospitalizovaných v Liberci s covid-19 stoupl na jedenáct  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.