Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tatínkové už mohou k porodu ve všech nemocnicích v Libereckém kraji

Ode dneška mohou otcové k porodům ve všech porodnicích v kraji, k Liberci, České Lípě a Jilemnici se dnes přidala i jablonecká nemocnice.

K porodům pustí otce či jinou osobu blízkou rodičce při splnění podmínek, které jablonecká porodnice stejně jako ostatní v kraji zveřejnily na svém webu. Mezi základní patří, že otec musí mít aspoň chirurgickou roušku a nesmí vykazovat příznaky nemoci. „Opatřeními chráníme nejen ostatní pacienty, ale především personál, kdy nechceme ohrozit chod porodnického oddělení," uvedla mluvčí jablonecké nemocnice Petra Hybnerová. Pro všechny porodnice v kraji nadále platí, že návštěvy jsou zakázané.

Na 100 tisíc lidí připadá v Libereckém kraji zhruba 42 nemocných. Za epidemický práh hygienici při akutních respiračních onemocněních považují 1600 až 1800 pacientů na 100 tisíc obyvatel. Celkově zatím hygienici v Libereckém kraji nechali otestovat na nový koronavirus 3536 lidí, ve 113 případech nařídili karanténu. Další lidé jsou v karanténě z rozhodnutí praktických lékařů. V kraji zemřeli v souvislosti s koronavirem dva lidé, naopak 38 pacientů se podle krajské hygienické stanice vyléčilo. V Česku testy onemocnění covid-19 prokázalo u 6553 lidí, vyléčilo se zatím 1183 pacientů a v souvislosti s koronavirem zemřelo 176 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, porod, nemocnice, pacient, Liberec, Česká Lípa, Jilemnice, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tatínkové už mohou k porodu ve všech nemocnicích v Libereckém kraji  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.