Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Libereckém kraji už šest dnů nepřibyl ani jeden případ covidu

V Libereckém kraji už šestý den testy neodhalily žádný nový případ nákazy koronavirem, poslední je ze soboty minulého týdne. Počet zjištěných případů zůstává na 200, vyplývá z ranních údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Podle údajů Krajské hygienické stanice v Liberci počet vyléčených zůstává na 176 a v souvislosti s koronavirem zemřeli čtyři lidé.

V Libereckém kraji potvrdily testy první případ onemocnění novým koronavirem 10. března. Od té doby nechali hygienici v kraji na covid-19 otestovat 8465 lidí, z toho za čtvrtek jich bylo 86. V karanténě nařízené hygieniky je aktuálně v kraji 63 lidí, o osm méně než ve čtvrtek ráno. Největší počet případů odhalily od začátku pandemie testy na Jablonecku, kde zatím onemocnělo 86 lidí. Na Jablonecku se také léčí nejvíc lidí, polovina z 20 v celém kraji. Minimálně jednoho nemocného má stále každý okres Libereckého kraje.

Ministerstvo zdravotnictví k dnešnímu ránu evidovalo od začátku pandemie v celé zemi 8757 potvrzených případů, za čtvrtek jich přibylo 33, což je nejméně v tomto týdnu. V republice počet zemřelých v souvislosti koronavirem zůstal na 306, vyléčených je 5932 lidí. Testů bylo celkem provedeno 387.127. V přepočtu na 100.000 obyvatel je v Libereckém kraji od začátku pandemie 45 zjištěných nemocných. Nejlépe je na tom Jihočeský kraj s 28 potvrzenými případy na 100.000 obyvatel a nejhůře Praha se 155 nemocnými na 100.000 lidí.

Autoři | Foto FN Brno

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Liberec, pandemie, okres Jablonec nad Nisou, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji už šest dnů nepřibyl ani jeden případ covidu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.