Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Liberci je nové ohnisko koronaviru. V Magně onemocnělo dvanáct lidí

Podle krajské hygienické stanice v Liberci je v krajském městě nové ohnisko koronaviru. Podle České televize onemocnělo dvanáct zaměstnanců libereckého výrobního závodu Magna. V současné době probíhá trasování lidí, se kterými nemocní přišli v posledních dnech do styku.

Hygienici pracují na odběru vzorků, aktuálně je to asi sedmdesát lidí. Podle informací od krajského ředitele liberecké hygieny Vladimíra Valenty jsou nemocní především zahraniční dělníci.

Nikdo z nově nakažených nemá ale podle Valenty těžký průběh. „Jsou v domácí izolaci," dodal. Nákaza se podle něj v Magně objevila u pracovníků více směn.

Liberecká Magna zaměstnává zhruba 1800 lidí. V souvislosti s koronavirovou pandemií podnik zastavil na několik týdnů výrobu a zatím stále nejede naplno. Pracuje se jen čtyři dny v týdnu, některá pracoviště jen ve dvousměnném provozu. „V souvislosti s nákazou znovu zpřísňujeme znovu hygienická opatření. Máme ale jen jeden hlavní vchod, a tak je těžké směny oddělit. Od nedělní noční směny ale znovu začneme na vstupu měřit lidem teplotu," řekla mluvčí společnosti Kateřina Arnoldová.

V Libereckém kraji přitom v posledních dnech nové případy téměř nebyly, za týden onemocněli čtyři lidé.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky koronvirus, Liberec, nemoc, zdraví, magna, Česká televize, Krajská hygienická stanice, Vladimír Valenta, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Liberci je nové ohnisko koronaviru. V Magně onemocnělo dvanáct lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.