Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nakažených v Libereckém kraji přibývá, testy potvrdily další tři

Nakažených covidem-19 v Libereckém kraji dál přibývá, i když nijak výrazně. Testy v úterý potvrdily další tři případy, celkově je tak v kraji 44 nemocných, většina z nich na Liberecku. Průběh onemocnění je ale lehký a jsou v domácí izolaci. Stav žádného z pacientů zatím nevyžadoval hospitalizaci.

Podle údajů, které ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR), odhalily od začátku pandemie testy v Libereckém kraji 247 případů onemocnění novým koronavirem. Krajská hygienická stanice ale eviduje jen 244 nakažených. Podle ředitele Vladimíra Valenty další tři nakažení sice mohou mít trvalé bydliště v Libereckém kraji, ve skutečnosti v něm ale nežijí. Nejvíc nemocných - 37, je podle hygieniků aktuálně na Liberecku, pět na Semilsku a dva na Jablonecku.

Jednadvacet nemocných hlásí výrobní podnik Magna, nemocní jsou i v dalších závodech. Nemocní jsou také mezi rodinnými příslušníky a na ubytovnách, kde bydlí zahraniční dělníci. Magna nechala zaměstnance dvou směn z postiženého pracoviště v domácí karanténě. Výrobu pomáhá zajistit zhruba stovka technicko-hospodářských pracovníků, kteří nastoupili na jejich místa, uvedla firma na svém facebookovém profilu.

V Česku potvrdily zatím testy onemocnění novým koronavirem u 10 651 lidí, v úterý přibylo dalších 89 případů. Nejvíc nakažených odhalily od začátku pandemie testy v Praze a Moravskoslezském kraji. Z covidu-19 se dosud v zemi 7559 lidí uzdravilo, což je téměř 71 procent potvrzených případů. Komplikacím spojeným s nákazou podlehlo od začátku epidemie v zemi 340 lidí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, COVID-19, nemoc, Vladimír Valenta, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených v Libereckém kraji přibývá, testy potvrdily další tři  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.