Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za posledních 24 hodin hlásí Magna nula nakažených. Žádné příznaky jsem nepociťovala, říká jedna z nemocných

Pětadvacet nemocných koronavirem má za poslední týden liberecký automative podnik Magna. Jde o devět kmenových zaměstnanců a 16 externích pracovníků, kteří pracují ve více podnicích v průmyslové zóně. Za posledních čtyřiadvacet hodin žádný nový případ nepřibyl.

„Všichni nakažení jsou pracovníky z jednoho pracoviště. Většina nakažených pochází z ubytovny, která soukromé společnosti,“ uvedla mluvčí Magny Kateřina Arnoldová.

Podle ní mají všichni nakažení lehký průběh. „Žádné příznaky jsem na sobě nepociťovala a cítím se dobře. Vlastně až později jsem jen ztratila chuť a čich,“ řekl Lenka, jedna z pozitivně testovaných zaměstnankyň Magny.

V Magně byla po potvrzení nákazy zpřísněna bezpečnostní opatření platná od března. „Každému je před vstupem a při výstupu ze závodu měřena teplota, zaměstnanci opouštějí své směny jednotlivě, byla zavedena flexibilní práce na pozicích, které to umožňují, a dbá se na předcházení shromažďování osob například v jídelně,“ dodala Arnoldová.

Společnost Magna Bohemia stále úzce spolupracuje s Krajskou hygienickou stanicí v Liberci, která stále pokračuje v trasování a testování kontaktů všech nakažených. Dle informací KHS je na Liberecku momentálně 45 nakažených, z nichž však pouze část patří mezi zaměstnance Magna Bohemia.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky magna, covid, koronavirus, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andrea Dubnová

Smyslem je opět vyvolat strach. Nic jiného.

Čtvrtek, 2. července 2020, 19:50Odpovědět

Julian Prepiak

Proč k sakru píšete ..říká jedna z nemocných.., vždyť se cítila dobře. To jsme nemocní tím pádem všichni. Čich a chuť se ztratí při každé chřipce nebo silnější rýmě.

Sobota, 27. června 2020, 11:12Odpovědět

Za posledních 24 hodin hlásí Magna nula nakažených. Žádné příznaky jsem nepociťovala, říká jedna z nemocných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.