Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nemocných koronavirem je skoro o dva tisíce méně. Ministerstvo aktualizovalo statistiky

V Česku je podle ministerstva zdravotnictví 3479 aktuálně nemocných covidem-19, o třetinu méně než ráno. Úřad tak výrazně revidoval koronavirové statistiky, ráno uváděl o 1775 případů více. Výrazně se také zvedl údaj o počtu vyléčených, a to z 9590 na 11.423. Vyplývá to z údajů, které ministerstvo dnes vpodvečer zveřejnilo na svém webu. Audit počtu vyléčených nařídil tento týden ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška byly některé hygienické stanice v krajích v poslední době vytíženy eliminací epidemie v lokálních ohniscích nákazy a aktualizace údajů o počtech vyléčených pro ně nebyla prioritou. Nová čísla jsou výsledkem zpětné kontroly dat, vysvětlil Dušek v České televizi. „Není to žádný skok, který by měnil podstatu hodnocení celé epidemie," dodal.

Celkem se v Česku od začátku epidemie nakazilo novým koronavirem 15.273 lidí. V sobotu přibylo 131 potvrzených případů, necelá polovina pátečního počtu. Výrazně nižší byl ale i počet provedených testů, který klesl z více než 6200 v pátek na sobotních 2262. Dnes byly testy pozitivní zatím v 61 případech.

V Česku je několik ohnisek nemoci covid-19. Nejvíce nakažených za posledních sedm dní v přepočtu na 100.000 obyvatel stále vykazuje Karvinsko, a to přes 62. Následuje okres Jihlava s 57 a Frýdecko-Místecko s 39 nakaženými na 100.000 obyvatel za poslední týden.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KNL

Štítky covid, test, koronavirus, nemocní, statistika, COVID-19, Česko, Adam Vojtěch, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, epidemie, Ladislav Dušek, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Krajská hygienická stanice, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných koronavirem je skoro o dva tisíce méně. Ministerstvo aktualizovalo statistiky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.