Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Během července zkontrolovali hygienici více než 50 akcí a uložili 3 pokuty

Během prvního prázdninového měsíce zkontrolovala Krajská hygienická stanice na 50 táborů a 8 jiných akcí z celkem 216 nahlášených táborů a 50 jiných akcí.

Zatím uložila kontrola celkem 3 pokuty ve výši 4 000 korun. „Zjišťované nedostatky jsou v zásobování pitnou vodou, ve stravování (dodatečně zamrazené potraviny, potraviny s prošlým dobou spotřeby), v zajištění podmínek pro konání jiné podobné akce (závady ve stravovací části, skladování zbytků hotových pokrmů, dodatečně zamrazené potraviny),“ informovala mluvčí KHS LK Zuzana Balašová.

Kontrola také provedla celkem 11 odběrů vody, z nichž u třech bylo rozhodnuto o zákazu používání této vody k pití, čištění zubů, mytí nádobí, osobní hygieně a podobně. Přesto letošní sezónu hodnotí hygienici zatím klidně. „Zjišťované závady jsou spíše ojedinělé,“ komentovala Kateřina Hochmalová, ředitelka oboru hygieny dětí a mládeže, s tím, že nejvíce nedostatků nachází kontroly v oblasti stravování. Naopak v oblasti zvýšených požadavků na úklid a dezinfekci jsou kontrolované subjekty velmi zodpovědné.

Zatím tak nebylo nutné žádný tábor zavřít. Stejně tak se zatím na žádném táboře nebo akci neobjevil hromadný výskyt onemocnění. „V souvislosti s onemocněním COVID-19 probíhala dosud šetření na 5 akcích letní dětské rekreace. Jedna akce v okrese Jablonec n/N byla ukončena. Jednalo se o případ, kdy po předčasném návratu dítěte, nikoliv pro zdravotní potíže, byla prokázána pozitivita,“ vysvětlila Hochmalová. 

Následné odběry byly provedeny u 58 osob a všechny byly negativní, přesto se na všechny vztahují karanténní opatření. Další šetření ohledně COVID-19 probíhali s napojením na nějaký pozitivní případ mimo samotnou akci. Všechny testy ale byly negativní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto borovice.cz

Štítky tábory, děti, KHS, hygiena, Krajská hygienická stanice, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během července zkontrolovali hygienici více než 50 akcí a uložili 3 pokuty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.