Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Konec zákazu. Nemocnice v Libereckém kraji od soboty opět povolují návštěvy

Nemocnice v Libereckém kraji budou moci od soboty opět povolit návštěvy pacientů. Podmínkou ale bude nošení roušek. Po jednání Krajské epidemiologické komise Libereckého kraje to řekl krajský ředitel hygieniků Vladimír Valenta. Zákaz návštěv v nemocnicích v kraji platí od začátku července.

Lidé by ale podle Valenty neměli chodit navštěvovat pacienty, pokud se sami necítí zdravotně dobře. „Aby při jakémkoliv podezření na onemocnění, byť lehkého průběhu, tuto návštěvu nevykonali, aby zvážili délku trvání a aby to nebyly hromadné návštěvy, ale spíš individuální," uvedl Valenta.

Další dříve přijatá opatření podle něj hygienici zachovají. Jako důvod uvedl větší ochranu rizikových skupin. Konkrétně jde o nošení roušek ve všech zdravotnických zařízeních, lidé je musí mít i při návštěvě praktického lékaře nebo nákupu v lékárně. Povinné jsou roušky v kraji také ve vybraných sociálních zařízeních a musí je mít i pracovníci v terénních službách.

Případů onemocnění covid-19 podle Valenty sice přibývá, ale nárůst není nijak dramatický, maximálně do deseti za den. Onemocnění u lidí navíc nemá nijak závažný průběh. „Příznaky pozitivních případů nejsou nijak významné, takže izolace zůstává v domácím prostředí. V současné době nemáme hospitalizovaného žádného pozitivního člověka a průběhy jsou velmi lehké," dodal Valenta. Podle údajů libereckých hygieniků je v kraji 123 nemocných lidí.

Autoři | Foto KNL

Štítky koronavirus, nemocnice, Liberecký kraj, návštěva, Vladimír Valenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec zákazu. Nemocnice v Libereckém kraji od soboty opět povolují návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.