Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koronavirus se objevil na deseti školách v kraji, výjimkou je zatím Českolispko

Na celkem deseti školách v Libereckém kraji se již objevil koronavirus. Pouze jedna jediná škola je ale zavřená. Jedná se o ZŠ ve Frýdlantu, která by měla otevřít ve středu.

Minimálně jeden případ nákazy koronavirem se objevil zatím na deseti školách v Libereckém kraji. Jde o tři střední školy, zbývající jsou základní, řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci. Omezení a karanténa se ale většinou týká jen jedné třídy. Zcela zavřená je pouze Základní škola ve Frýdlantu, která má tři pracoviště. Provoz by chtěla zahájit tuto středu.

V Libereckém kraji je 249 základních a středních škol. Případy nákazy se vyskytují ve školách ve vícero městech. „Jsou na Liberecku, Jablonecku a Semilsku," uvedla Balašová. O nákaze v jedné třídě na základní škole v Libereci - Vratislavicích dnes informoval městský obvod na svém webu. Hygienici už minulý týden ve čtvrtek poslali do karantény jednu celou první třídu i s učitelkou ze ZŠ Vrchlického v Liberci. V pátek byla kvůli pozitivnímu testu u jednoho žáka uzavřená první třída v odloučeném pracovišti kokonínské základní školy v Jablonci - Vrkoslavicích.

Postup při objevení nákazy kritizuje náměstek libereckého primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj). Obává se, že na konci září už budou tímto způsobem uzavřené všechny školy. „Začněme covid vnímat jako běžné respirační onemocnění, ochraňme důkladně rizikové skupiny (jako před chřipkou) a nechme děti chodit školy. Dneska už je covid jen v našich hlavách a škodí tam," uvedl již dříve Langr.

V Libereckém kraji za posledních 24 hodin přibylo 11 nových případů covidu-19. Podle údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci je v kraji aktuálně 193 nakažených, dalších 139 lidí je v karanténě. Podle aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví odhalily testy v Libereckém kraji od začátku pandemie 694 nemocných, sedm jich komplikacím spojeným s koronavirem podlehlo. Hygienici zatím nechali otestovat v kraji bezmála 19.500 lidí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, školy, koronavirus, hygiena, Liberecký, COVID-19, Liberecký kraj, infekční onemocnění, Frýdlant, karanténa, Liberec, Krajská hygienická stanice, Ivan Langr, Starostové a nezávislí, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus se objevil na deseti školách v kraji, výjimkou je zatím Českolispko  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.