Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jen v sobotu 97 nakažených v Libereckém kraji. Nejvíce postižené jsou školy, říká hygienik

V Libereckém kraji přibylo v sobotu 97 nakažených koronavirem. Nejvíce aktivních případů, a to 433, je na Liberecku. Podle ředitele krajské hygienické stanice Vladimíra Valenty jsou nákazou postižené zejména školy. V pondělí bude kvůli zhoršující se epidemické situaci zasedat krajská bezpečnostní rada.

„Testujeme školy, které byly na různých soustředěních," uvedl Valenta. V karanténě jsou podle něj jednotlivé třídy v několika školách. Zatím byla úplně zavřená jedna mateřská a jedna základní škola.

Hygienici se řídí semaforem a nařízeními ministerstva zdravotnictví. V pondělí bude zasedat krajská bezpečnostní rada. „Tam se rozhodne eventuálně o dalších opatřeních," dodal ředitel.

Potvrzených případů onemocnění covidem-19 v Libereckém kraji v posledních dnech rychle přibývá. Za poslední týden jich bylo skoro třikrát více než o týden dříve. Rekordní byl v tomto týdnu i počet pozitivně testovaných za 24 hodin, ve čtvrtek jich bylo 110. Předchozím maximem za 24 hodin bylo 83 případů ze středy. Nemocnice v kraji opět zakázaly návštěvy pacientů.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví je Liberecko s nejvyšším počtem nakažených na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní třetí v republice za Prahou a Uherskohradišťskem. Na 100.000 obyvatel na Liberecku připadá 190 případů koronaviru. Doposud se podle ministerstva v kraji nakazilo 1444 lidí. Podle hygieniků se nákazou od března nakazilo 1279 lidí, z toho se 527 vyléčilo a sedm s nemocí covid-19 zemřelo.

Autoři

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid, nemoc, COVID-19, Vladimír Valenta, Krajská hygienická stanice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Miluju klikací hry pro idioty ve videu typu Přeskočit pořád dokola. Více takových!

Neděle, 20. září 2020, 16:22Odpovědět

Jen v sobotu 97 nakažených v Libereckém kraji. Nejvíce postižené jsou školy, říká hygienik  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.