Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odběry na koronavirus budou v liberecké nemocnici provádět jen u objednaných

Od dnešního dne budou v Krajské nemocnici provádět odběry v souvislosti s koronavirem jen u objednaných.

Krajská nemocnice Liberec bude od čtvrtka odběry ke zjištění koronaviru dělat jen lidem, kteří budou objednaní přes rezervační systém. Neobjednaní pacienti nebudou z kapacitních důvodů obslouženi, řekl dnes ČTK mluvčí nemocnice Václav Řičář. Nemocnice zároveň rozšíří provozní dobu odběrového místa, v pracovních dnech o dvě a v sobotu i v neděli o tři hodiny. V pondělí a v pátek tak bude otevřené od 8:00 do 15:00 a o víkendu mezi 8:00 a 13:00. Denně nemocnice podle Řičáře provede 350 až 400 testů.

Objednávkový systém pro všechna odběrová místa v kraji funguje od poloviny září, přicházejí ale i neobjednaní. Před stanovištěm v Liberci tak vznikaly fronty a hádky mezi objednanými a ostatními. „Byli jsme objednaní na konkrétní čas a nevěděli, zda se zařadit či jít dopředu. Když jsme nakonec šli, lidé ve frontě byli dost nervózní a nepříjemní. Vím od jiných objednaných maminek, co nešly dopředu, že pak čekaly až dvě hodiny," uvedla žena, která přivedla svoje dítě na test v sobotu.

Podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci bylo dnes ráno v Libereckém kraji 1235 aktivních případů pozitivně testovaných na nový koronavirus. Nejvíc jich je na Liberecku - 784, nejlépe je na tom s 96 případy Českolipsko. Mluvčí liberecké nemocnice uvedl, že je aktuálně hospitalizováno 26 lidí. Podle údajů, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví, prokázaly v kraji testy od začátku pandemie koronavirus u 2146 lidí, sedm jich komplikacím spojeným s covidem-19 podlehlo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KNL

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Liberec, COVID-19, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběry na koronavirus budou v liberecké nemocnici provádět jen u objednaných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.