Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rezervaci na očkování v Liberci má po víkendu prvních 40 seniorů

Problémy spojené s rezervací termínů na očkování proti covidu-19 v Krajské nemocnici Liberec se podařilo během víkendu odstranit. Zaregistrovalo se prvních 40 lidí starších 80 let. Na víc zatím není vakcína, řekl mluvčí největšího zdravotnického zařízení v kraji Václav Řičář. Očkování v Liberci začne tento týden.

Problémy přihlásit se do celostátního rezervačního systému měla liberecká nemocnice od pátku. „Zkoušeli jsme to celý den, systém ale padal a podařilo se nám zveřejnit jen tři termíny. Navíc klienti se na ně neuměli přihlásit, protože když to měli potvrdit, tak jim to vždy spadlo," uvedl Řičář. Z centrálního rezervačního systému jim podle něj navíc mizely údaje, které nemocnice zadávala. Problémy se podle něj už podařilo odstranit a první zájemci se mohli zaregistrovat. S komplikacemi se potýkaly i další nemocnice, například pražská Fakultní nemocnice v Motole nebo Fakultní nemocnice Ostrava.

Na očkování proti covidu-19 se do nedělního rána registrovalo v centrálním rezervačním systému 143 111 seniorů z celé země. Z toho 34 898 lidí starších 80 let má i rezervovaný termín.

Zatím není jasné, kolik seniorů bude možné očkovat v tomto týdnu v Libereckém kraji. Původní předpoklad vedení kraje byl 460 seniorů přihlášených přes rezervační systém, hrozí ale, že přislíbená dodávka vakcíny pro kraj bude menší. Premiér Andrej Babiš (ANO) totiž uvedl, že čekají na upřesnění od dodavatele vakcíny, farmaceutické firmy Pfizer, jak se budou v příštím týdnu krátit dodávky. Podle dosavadních informací má do Česka příští týden přijít zhruba 93 600 vakcín na 31 očkovacích míst, dodávky se mají snížit o 40 až 50 procent, uvedl Babiš.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 2

Štítky nemocnice, koronavirus, očkování, Liberec, vakcína, Krajská nemocnice Liberec, Andrej Babiš, Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Ostrava, Pfizer, ANO 2011, Česko, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezervaci na očkování v Liberci má po víkendu prvních 40 seniorů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.