Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dnes se otevře očkovací registrační systém lidem nad 65 let

Od dnešního dne se budou moct do centrálního očkovacího systému přihlásit i lidé nad 65 let. Platit pro ně budou stejná pravidla jako pro osoby, které už se k očkování hlásit mohou.

Rezervaci půjde provést na webových stránkách crs.uzis.cz. V současné době se mohou k očkování přihlašovat pouze senioři, pracovníci ve zdravotnictví, školství a sociálních službách. Výjimku mají i pacienti s chronickým onemocněním. U nich se předpokládá, že je může postihnout vážnější průběh onemocnění COVID-19.

Jak se registrovat? 

I nadále platí, že přihlášení k očkování probíhá ve dvou krocích. Nejprve dojde k samotné registraci zájemce. Ve chvíli, kdy bude mít vybrané očkovací místo volné vakcíny, obdrží SMS zprávu s kódem PIN2. Až poté je možné provést samotnou rezervaci termínu.  

V samotném systému musí zájemce uvést svůj věk, rodné číslo, zaměstnání a stručně popsat zdravotní stav. Termín a místo očkování si registrovaný vybere sám. V praxi může zvolit jakékoli místo v České republice.  

K samotnému očkování je důležité přinést občanský průkaz a poslední zprávu od lékaře, která se týká zdravotních komplikací, které zájemce uvedl v rámci registrace. Po očkování dostane pacient certifikát o provedeném očkování. Ten bude platit i v jiných zemích. 

Kde se nechat naočkovat?  

V kraji je celkem celkem 12 očkovacích center v Liberci, Vratislavicích, Jablonci, Tanvaldě, Hrádku, Frýdlantu, Semilech, České Lípě, Novém Boru, Turnově a Jilemnici.

Do očkování se zapojila i řada praktických lékařů. Jejich seznam i „očkomapu“ najdete na webu ockovani.kraj-lbc.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky očkování, 65 let, senior, registrační systém, COVID-19, středa, registrace, rezervace, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se otevře očkovací registrační systém lidem nad 65 let  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.