Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Liberci se začne očkovat bez registrace. Bude to v očkovacím centru u krajského úřadu

Žádný obchoďák, jako v jiných městech. V Liberci se bez registrace bude očkovat v očkovacím centru u krajského úřadu. Poprvé se centrum zájemcům o očkování bez registrace otevře v pondělí. Bez registrace se dá očkovat od čtvrtka už také v nemocnici v České Lípě.

Lidé dostanou vakcínu Pfizer. „Volné termíny jsou teď prakticky okamžitě, takže registraci považuji za opravdu malou překážku k rychlému očkování. Nicméně podle dnešní dohody by od pondělí mělo liberecké očkovací centrum v celé své otevírací době vedle lidí, kteří jsou zaregistrováni, očkovat i každého, kdo přijde bez registrace," řekl hejtman Martin Půta.

Pro lidi, kteří mají zarezervovaný konkrétní čas, se podle něj nic nemění. „Ti, kteří nemají, riskují, že budou nějakou dobu čekat na to, až bude zrovna volné okénko mezi jednotlivými přihlášenými," dodal hejtman.

Zájemci o očkování musí mít občanský průkaz, platnou kartičku zdravotní pojišťovny a musí jim být více než 16 let. Termín pro druhou dávku se pro neregistrované automaticky naplánuje za 21 dní po termínu 1. dávky a není možné jej měnit. Otevírací doba očkovacího centra v Liberci je od pondělí do neděle od 7.30 do 19.30. V České Lípě centrum funguje každý pracovní den od 16 do 21 hodin.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky očkování, registrace, Liberec, covid, koronavirus, Česká Lípa, Pfizer, Martin Půta, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci se začne očkovat bez registrace. Bude to v očkovacím centru u krajského úřadu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.