Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Hospitalizovaných s covidem v posledních dnech mírně přibývá, ve Frýdlantu znovu začnou očkovat

Hospitalizovaných s covidem v Libereckém kraji v posledních dnech mírně přibývá. Dnes ráno jich bylo 30, z toho nejvíc, 12, v liberecké nemocnici. Zatím ani tam ale nebylo nutné přeměnit na péči o covidové pacienty žádné oddělení. Liberecká nemocnice pro ně ale preventivně vyčlenila část kožního oddělení, řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberec (KNL) Václav Řičář.

Pacienti s covidem jsou podle něj v Liberci hospitalizovaní na infekčním a plicním oddělení a ARO. „Zhruba třetina je očkovaných," dodal Řičář.

Zatížení nemocnic v kraji kvůli covidovým pacientům patří mezi nejnižší v zemi, v Česku bylo k dnešnímu dni hospitalizováno 2058 lidí s covidem. Z 30 pacientů v Libereckém kraji potřebuje osm intenzivní péči, 18 je na lůžkách s podporou dýchání a čtyři potřebují následnou péči. V jablonecké nemocnici mají sedm pacientů s covidem, v českolipské osm a v jilemnické tři.

Kvůli rostoucímu zájmu o očkování rozšíří od příštího týdne otevírací dobu svého očkovacího centra ze dvou na čtyři dny nemocnice v Jilemnici. Znovu se začne od 8. listopadu očkovat v nemocnicích ve Frýdlantu a Turnově, které patří pod KNL. Obě očkovací místa ale budou sloužit zatím pouze pro očkování třetí, posilovací dávkou. Nutná je předchozí rezervace na konkrétní termín v centrálním rezervačním systému. „Neregistrovaní nebudou bohužel obslouženi," dodal Řičář. Ve Frýdlantu bude očkovací centrum zatím v provozu v pondělí od 13:00 do 17:00 a v Turnově každý pracovní den mezi 14:00 a 15:15.

Bez registrace podle Řičáře přijímají všechny zájemce o očkování včetně dětí v očkovacím centru v Liberci. I tam je ale podle něj lepší se registrovat dopředu. „Obvykle se na termín čeká maximálně jeden den," dodal mluvčí KNL.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKK

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Liberecký kraj, covid, očkování, Krajská nemocnice Liberec, COVID-19, Frýdlant, pacient, Liberec, Turnov, Česko, Nemocnice Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospitalizovaných s covidem v posledních dnech mírně přibývá, ve Frýdlantu znovu začnou očkovat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.