Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V kraji přibylo více než tisíc nakažených, poprvé od dubna

V Libereckém kraji za předchozích sedm dnů přibylo 1081 nově potvrzených případů covidu-19, o týden dříve jich bylo 599. Více než 1000 nových případů za týden bylo v kraji před tím naposledy v první polovině dubna.

Takzvané incidenční číslo, tedy počet nově nakažených za sedm dní na 100 000 obyvatel, v Libereckém kraji za poslední týden vzrostlo ze 136 na 244. Znatelně stoupl i zájem o očkování, první dávku dostalo za poslední týden skoro 2700 lidí, což je o 900 víc než o týden dříve a nejvíce od začátku září. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Ze 441 900 obyvatel kraje si alespoň jednu dávku vakcíny proti koronaviru nechalo píchnout 244 421 lidí, tedy přes 55 procent. Posilující, třetí dávku dostalo zatím 12 083 očkovaných a z nich přes 4100 za poslední týden. Zájemci o očkování proti koronaviru mohou využít deset míst v Libereckém kraji. Od příštího týdne znovu začnou očkovat nemocnice ve Frýdlantu a Turnově. Obě očkovací místa ale budou sloužit zatím pouze pro očkování třetí, posilovací dávkou. Nutná je předchozí rezervace na konkrétní termín.

Nových případů koronaviru přibývá ve všech okresech

Nových případů koronaviru znatelně přibývá ve všech okresech kraje. Nejhůře je na tom nyní Jablonecko, kde v mezitýdenním srovnání incidenční číslo vzrostlo ze 149 na 340 nových případů. Na Liberecku stouplo ze 150 na 243, na Českolipsku ze 128 na 211 a nejlépe je na tom Semilsko se 169 novými případy za sedm dnů v přepočtu na 100 000 obyvatel. Před týdnem tam bylo incidenční číslo na hodnotě 87.

V kraji přibývá i hospitalizovaných s covidem, před týdnem jich bylo ve čtyřech páteřních nemocnicích 26, dnes ráno 32. Intenzivní péči z nich potřebovalo šest lidí, ostatní jsou na lůžkách s podporou dýchání. V jablonecké nemocnici měli dnes ráno na lůžkách 12 pacientů s covidem, v liberecké deset, v jilemnické sedm a v českolipské tři.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, Liberecký, přírůstek, nakažení, Liberecký kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice Frýdlant, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji přibylo více než tisíc nakažených, poprvé od dubna  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.