Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Libereckém kraji přibylo nejméně případů covidu za posledních pět týdnů

V Libereckém kraji za předchozích sedm dnů přibylo 2778 nových případů covidu-19. To je nejméně za posledních pět týdnů a o čtvrtinu méně než před týdnem, kdy bylo 3737 nových případů. Incidenční číslo, tedy počet nově nakažených za sedm dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, se za poslední týden snížilo z 845 na 628. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Epidemie je na ústupu ve všech regionech kraje. Aktuálně nejhůře je na tom Českolipsko s 667 novými případy za sedm dnů v přepočtu na 100.000 lidí. Před týdnem tam bylo incidenční číslo na hodnotě 784. Nejlépe je na tom v kraji Jablonecko, kde sedmidenní incidence poklesla z 840 na 552 nových případů. Na Semilsku počet nově nakažených za sedm dnů v přepočtu na 100.000 obyvatel klesl z 897 na 596 a na Liberecku z 853 na 652. V kraji je zatím sedm potvrzených případů koronavirové varianty omikron, všechny jsou spojené s návratem ze zahraničí.

Zlepšuje se situace v nemocnicích v kraji. Ve čtvrtek bylo hospitalizováno 155 lidí s covidem, z nichž 39 potřebovalo intenzivní péči. Před týdnem v pátek se zdravotníci v nemocnicích starali o 185 pacientů s covidem, z toho 43 bylo ve vážném stavu na jednotkách intenzivní péče a ARO. V souvislosti s koronavirem zemřelo v kraji za bezmála 22 měsíců trvání epidemie 1400 lidí, z nich 18 za posledních sedm dnů. O týden dříve na či s covidem zemřelo 26 lidí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Libereckém kraji přibylo nejméně případů covidu za posledních pět týdnů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.