Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Případů koronaviru v Libereckém kraji za týden přibylo nejméně od listopadu

Nově potvrzených případů koronaviru za předchozích sedm dnů přibylo v Libereckém kraji 1307. To je skoro o 400 méně než o týden dříve a nejméně za posledních 20 týdnů, tedy od poloviny listopadu loňského roku. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

V souvislosti s koronavirem zemřeli za posledních sedm dnů v kraji tři lidé, za týden dříve sedm. Za více než dva roky trvání epidemie v kraji v souvislosti s koronavirem zemřelo 1562 lidí, z nich od začátku letošního roku 142.

Od prvního zjištěného případu v březnu 2020 se koronavirem v Libereckém kraji prokazatelně nakazilo skoro 160 tisíc lidí, což je přes 36 procent obyvatel regionu. Maximem za sedm dnů bylo 10 279 nově nakažených letos na přelomu ledna a února. Od té doby je epidemie na ústupu s výjimkou předchozích dvou týdnů, kdy případů mírně přibývalo. V posledních dnech jich ale opět ubývá.

Takzvané incidenční číslo, tedy počet nově nakažených za sedm dnů na 100 tisíc lidí, kleslo za poslední týden za celý Liberecký kraj ze 406 na 295. Podle tohoto údaje se znatelně zlepšila situace ve všech regionech kraje. Na Liberecku kleslo incidenční číslo od minulého čtvrtka z 448 na 284, na Jablonecku z 349 na 287, na Českolipsku z 377 na 292 a na Semilsku z 419 na 328.

Mírně stoupl zájem o očkování proti koronaviru. Za posledních sedm dnů ho podstoupilo 938 lidí, za týden dříve jich bylo 809. I tak to je výrazně méně než ještě v únoru, kdy očkovaných za týden byly řádově tisíce. Alespoň jednu dávku některé z pěti dostupných vakcín dostalo v kraji bezmála 272 tisíc lidí, což je zhruba 62 procent z 437 390 obyvatel kraje. V posledních týdnech přicházejí na očkování zejména lidé, kteří chtějí třetí, posilující dávku. Nových zájemců o očkování přišlo za předchozích sedm dnů 51.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding KK

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, omikron, covid, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případů koronaviru v Libereckém kraji za týden přibylo nejméně od listopadu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.