Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejméně případů od října. Covid v Libereckém kraji ustupuje

Epidemie koronaviru v Libereckém kraji dál ustupuje. Laboratoře za poslední týden potvrdily kraji 599 nových případů nákazy, zhruba o 40 procent méně než za předcházející týden, kdy bylo nově nakažených 990. Počet nových případů za poslední týden je podle údajů z ministerstva zdravotnictví (MZ) nejnižší od konce loňského října.

Takzvané incidenční číslo, tedy počet nově nakažených za sedm dnů na 100 tisíc obyvatel, kleslo za poslední týden za celý Liberecký kraj z 224 na 135. Situace se zlepšuje ve všech okresech kraje. Nejlépe je na tom z pohledu nových případů Českolipsko, kde incidenční číslo kleslo od minulého čtvrtka ze 193 na 84. Naopak nejvíc nakažených v přepočtu na obyvatele mají na Semilsku, i tam ale incidenční číslo kleslo z 287 na 191. Na Liberecku klesl od minulého čtvrtka počet nakažených v přepočtu na 100 tisíc obyvatel z 205 na 116 a na sousedním Jablonecku z 241 na 184.

V Libereckém kraji odhalily laboratoře první případ nákazy koronavirem 11. března 2020, od té doby testy nákazu potvrdily u bezmála 161 180 lidí, což je bezmála 37 procent z jeho 437 390 obyvatel. Maximem nových případů za sedm dnů bylo 10 279 nově nakažených letos na přelomu ledna a února.

Komplikacím spojeným s covidem-19 podlehli v posledních sedmi dnech v kraji dva lidé, o týden dřív byli čtyři. Za více než dva roky trvání epidemie v kraji v souvislosti s koronavirem zemřelo 1569 lidí, z toho 149 od začátku letošního roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký kraj, omikron, covid, COVID-19, infekční onemocnění, pandemie covidu-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Česká Lípa, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejméně případů od října. Covid v Libereckém kraji ustupuje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.