Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Koronavirus v Libereckém kraji dál ustupuje, incidenční číslo kleslo

Nakažených koronavirem v Libereckém kraji dál ubývá. Takzvané incidenční číslo, tedy počet nově nakažených za sedm dnů na 100 000 obyvatel, kleslo za poslední týden ze 135 na 93 a je nejnižší od druhé poloviny října loňského roku. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Za předchozích sedm dnů laboratoře potvrdily v kraji 410 nových případů nákazy, což je zhruba o 30 procent méně než za týden dříve, kdy bylo nově nakažených 599. Nových případů ubylo ve všech okresech kraje s výjimkou Českolipska. Tam sedmidenní incidence stoupla z 84 na 141. Na Liberecku klesla ze 116 na 72, na Jablonecku ze 184 na 72 a na Semilsku ze 191 na 96.

Komplikacím spojeným s covidem podlehl v posledních sedmi dnech v kraji jeden člověk, o týden dříve dva lidé. Za více než dva roky trvání epidemie v kraji v souvislosti s koronavirem zemřelo 1 570 lidí, z toho 150 od začátku letošního roku.

V Libereckém kraji odhalily laboratoře první případ nákazy koronavirem 11. března 2020, od té doby testy nákazu potvrdily u téměř 161 600 lidí, což je bezmála 37 procent z jeho 437 390 obyvatel. Maximem nových případů za sedm dnů bylo 10 279 nově nakažených letos na přelomu ledna a února.

Za předchozích sedm dnů podali zdravotníci 217 dávek očkování proti koronaviru, což je nejméně za týden od zahájení očkování loni v lednu. Nových zájemců je minimálně, za uplynulých sedm dní dostalo první dávku 25 lidí. Od začátku vakcinace podstoupilo očkování v kraji přes 272 100 lidí, tedy přes 62 procent obyvatel kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký kraj, nákaza, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, infekční onemocnění, očkování, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus v Libereckém kraji dál ustupuje, incidenční číslo kleslo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.