Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci poprvé od loňského léta není v nemocnici ani jeden pacient s covidem

V Krajské nemocnici Liberec (KNL) poprvé od loňského léta není hospitalizovaný ani jeden pacient s koronavirem. Nemocnice je nyní v Libereckém kraji jako jediná určená k péči o hospitalizované, u nichž je primární onemocnění covidem-19. Za nejhoršího stavu loni v polovině března bylo v kraji hospitalizováno 500 pacientů s koronavirem, z toho zhruba o 300 z nich pečovala liberecká nemocnice.

„V liberecké nemocnici není k dnešnímu dni hospitalizován ani jeden pacient s covid-19. To naposledy bylo loni o prázdninách necelých 14 dnů," uvedl mluvčí KNL Václav Řičář. Podle údajů z webu ministerstva zdravotnictví je v zemi v nemocnicích 195 pacientů s covidem a z nich osm je ve vážném stavu.

Za více než dva roky trvání epidemie se v Libereckém kraji prokazatelně nakazilo skoro 162 300 lidí, což je přes 37 procent z jeho 437 390 obyvatel. Maximem nových případů za sedm dnů bylo 10 279 nově nakažených letos na přelomu ledna a února. Takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, byl tehdy na hodnotě 2323. Aktuálně je na hodnotě 18.

Komplikacím spojeným s covidem podlehlo od začátku epidemie podle údajů ministerstva zdravotnictví v kraji 1576 lidí, z toho 156 v tomto roce. Za celou republiku je zemřelých 40 258.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Liberec, Liberecký, COVID-19, pacient, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci poprvé od loňského léta není v nemocnici ani jeden pacient s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.