Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letní vlna covidu v Libereckém kraji je na ústupu, případů ubylo asi o pětinu

V Libereckém kraji poprvé za posledních deset týdnů ubylo nově potvrzených případů covidu. Za předchozích sedm dnů jich přibylo 379, což je skoro o pětinu méně než za předchozí týden, kdy jich bylo 472. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Takzvané incidenční číslo, které udává počet nově potvrzených případů koronaviru v přepočtu na 100 000 obyvatel, kleslo v kraji v mezitýdenním srovnání ze 107 na 86. Z regionů kraje je incidenční číslo nad hodnotou 100 jen na Českolipsku, konkrétně na 104. Na Semilsku je 72, na Jablonecku 83 a na Liberecku 84. Pro dvě oddělení LDN v českolipské nemocnici dál platí zákaz návštěv a některé nemocnice nadále vyžadují od pacientů testy nebo nošení respirátorů.

Od začátku srpna v kraji v souvislosti s koronavirem zemřelo sedm lidí, z toho tři lidé za poslední týden. Od prvního zjištěného případu v březnu 2020 v kraji ministerstvo zdravotnictví eviduje 1586 úmrtí, jež spojuje s koronavirem.

Zájem o čtvrtou dávku očkování proti koronaviru je zatím v kraji velmi nízký. Druhou posilující dávku si nechalo dát 4145 lidí, tedy necelé procento obyvatel kraje.

Od začátku očkování loni v lednu zdravotníci v kraji aplikovali přes 705 100 dávek vakcíny proti koronaviru, ukončené očkování má skoro 270 000 lidí, což je téměř 62 procent z 437 278 obyvatel kraje. Dvě třetiny očkovaných si přišly i pro třetí, posilující dávku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lucie Mojžíšová

Štítky ČR, koronavirus, statistika, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Česká Lípa, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní vlna covidu v Libereckém kraji je na ústupu, případů ubylo asi o pětinu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.