Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecká nemocnice prodloužila termín pro nabídky na výstavbu centra urgentní medicíny o dva měsíce

Liberecká nemocnice skoro o dva měsíce prodloužila termín, do kdy mohou firmy podat nabídku na výstavbu urgentního centra. Nově mají firmy čas do 24. října, vyplývá z údajů ve věstníku zakázek. Výstavba urgentního centra je zakázkou s maximální cenou 3,2 miliardy korun.

Termín pro podávání nabídek měl původně skončit 30. srpna. Podle mluvčího nemocnice Václava Řičáře se ho rozhodli prodloužit kvůli dotazu od potenciálního uchazeče o zakázku k zadávacím podmínkám. „Týkal se smlouvy a možnosti upravit termíny, respektive milníky stavby. A protože je to dotaz, který je poměrně zásadní, tak jsme po dohodě s administrátorem veřejné zakázky prodloužili lhůtu pro podání nabídek," uvedl.

Zakázku nemocnice vypsala podruhé. Napoprvé musela nemocnice výběrové řízení zrušit, protože nedostala žádnou nabídku pod maximální stanovenou cenou. Ta byla o miliardu nižší než teď, tedy 2,2 miliardy korun. Čtyři obdržené nabídky byly v rozmezí od 2,984 do 3,191 miliardy. Novou limitní cenu nemocnici stanovila na základě analýzy trhu.

Při první výběrovém řízení nemocnice dostala k zakázce 300 dotazů a nečekala, že by firmy mohly mít ještě nějaké další, kvůli kterým by musela termín v opakované soutěži posunout. „Měli jsme za to, že jsme drtivou většinu dotazů zodpověděli již v té předchozí zakázce. Nicméně toto je asi cenné zpřesnění zadávacích podmínek, takže je to ku prospěchu," dodal mluvčí nemocnice.

Zakázku tvoří výstavba dvou budov. Jako první přijde na řadu parkovací dům pro 330 aut s energetickým centrem pro celý areál nemocnice. Poté se bude stavět nemocniční pavilon, který bude mít na délku zhruba 120 metrů, na šířku asi 40 metrů a 27 metrů do výšky. Budou v něm operační sály, laboratoře i lůžková část. Nemocnice pavilon urgentní medicíny nutně potřebuje. Jednotný příjem dosud nemá, stejně tak ani centrální laboratoře. Nedostatečný je i počet míst k parkování. Činnost nemocnice také komplikuje to, že oddělení jsou rozdělená do 38 objektů, které nevyhovují ani stavebně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajská nemocnice Liberec

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Liberec, centrum urgentní medicíny, stavba, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká nemocnice prodloužila termín pro nabídky na výstavbu centra urgentní medicíny o dva měsíce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.