Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice má tři nabídky na stavbu urgentního centra. Do konce roku chce s vítězem podepsat smlouvu

Liberecká nemocnice dostala v opakované soutěži na výstavbu centra urgentní péče tři nabídky. Ty nyní posuzuje, maximální cena je 3,2 miliardy korun. Nemocnice musela soutěž opakovat, poprvé se nikdo nepřihlásil, protože maximální cena byla 2,2 miliardy korun a všichni uchazeči ji překročili.

„V soutěži na generálního dodavatele Centra urgentní medicíny jsme obdrželi nabídky od tří uchazečů. Po prověření, zda uchazeči splnili podmínky zadání, oznámíme výsledek,“ uvedl mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Podle něj by nemocnice s vítězem ráda podepsala smlouvu do konce roku. „Samotná stavba Centra urgentní medicíny by měla začít co nejdříve,“ dodal.

Soutěž na výstavbu nového centra proběhla už podruhé. Napoprvé ho musela nemocnice zrušit, nepřihlásil se nikdo, kdo by nepřekročil stanovenou maximální cenu, která poprvé byla 2,2 miliardy korun. Tehdy přišly čtyři nabídky vždy kolem tří miliard korun.

Nemocnice si tak stanovila novou limitní cenu, kterou na základě analýzy trhu stanovila na 3,2 miliardy korun. Zakázku tvoří výstavba dvou budov. Jako první přijde na řadu parkovací dům pro 330 aut s energetickým centrem pro celý areál nemocnice. Poté se bude stavět nemocniční pavilon, který bude mít na délku zhruba 120 metrů, na šířku asi 40 metrů a 27 metrů do výšky. Budou v něm operační sály, laboratoře i lůžková část.

Nákladnou stavbu z velké části zaplatí Liberecký kraj, který se zavázal na projekt poskytnout 2,2 miliardy korun. Z toho 800 milionů korun dá ze svého rozpočtu a 1,3 miliardy korun si půjčil od Komerční banky. Zhruba 300 milionů by měl kraj na stavbu dostat z evropských fondů, chce ale s ministrem zdravotnictví jednat také o dalších možnostech financování. Na financování projektu se bude podílet také sama Krajská nemocnice Liberec a města Liberec, Turnov a Frýdlant, která jsou spoluvlastníky nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Liberec

Štítky nemocnice, centrum urgentní medicíny, cum, liberec, knl, soutěž, Krajská nemocnice Liberec, stavba, Komerční banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice má tři nabídky na stavbu urgentního centra. Do konce roku chce s vítězem podepsat smlouvu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.