Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnost v Libereckém kraji je nad epidemickým prahem. Stoupla o třetinu

Nemocnost v Libereckém kraji za poslední týden stoupla o třetinu, je nad epidemickým prahem. Hygienici registrují 2 392 nemocných s akutními respiračními infekcemi na 100 000 obyvatel, před týdnem to bylo 1 764. Čtyři lidé v souvislosti s chřipkou zemřeli. Informovala o tom krajská mluvčí hygieniků Zuzana Balašová.

Jedno úmrtí bylo na chřipku a u třech lidí chřipka zhoršila průběh jejich základního onemocnění," dodala Balašová. V tomto týdnu bylo v kraji laboratorně 36 nových případů chřipky typu A, celkově jde o 51 případů. Více než dvojnásobně přibylo případů takzvaných chřipce podobných onemocnění (ILI). „Stále je vhodná doba na očkování proti chřipce. Zejména rizikovým skupinám doporučujeme s očkováním neváhat," uvedla mluvčí KHS LK.

Ve všech okresech kraje je překročen epidemický práh, za nějž hygienici považují 1 600 až 1 800 nemocných na 100 000 lidí. Nejhorší situace je v kraji na Liberecku s 2 540 nemocnými na 100 000 lidí, nejlepší na Jablonecku s 2 094. Nemocných s virózami v kraji nejvíce přibývá mezi dětmi, oproti minulému týdnu je jich mezi školáky dvakrát více než před týdnem. Skoro o polovinu stoupla nemocnost u malých dětí do pěti let.

Nemocnost v Libereckém kraji kopíruje vývoj na republikové úrovni. V průměru za celou ČR stoupla také zhruba o třetinu a na 100 000 obyvatel připadá 2 343 nemocných. Na výrazně nižší úrovni je v Libereckém kraji podle oficiálních statistik ministerstva zdravotnictví počet covidových onemocnění. Na 100 000 lidí v kraji připadá 43 pozitivně testovaných. V souvislosti s koronavirem za poslední týden zemřel v kraji jeden člověk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnost v Libereckém kraji je nad epidemickým prahem. Stoupla o třetinu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.