Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Radnice i univerzita v Liberci se rozsvítí fialově. Upozorní tak na téma epilepsie

Město a Technická univerzita v Liberci se v pondělí 13. února připojí ke kampani „Pojďme rozsvítit za epilepsii“, která se koná u příležitosti Mezinárodního dne epilepsie. Historická budova radnice a budova F1 přímo naproti rektorátu, se po setmění rozsvítí fialovou nebo chcete-li purpurovou barvou. Kampaň v celé republice pořádá organizace EpiStop.

„Fialová je barva epilepsie a proto se letos po úspěšné akci v roce 2021, i přes složitou ekonomickou situaci a navyšování cen energií, při příležitosti Mezinárodního dne epilepsie rozsvítí ve fialové barvě v České republice spousta významných míst a památek, aby se více lidí dozvědělo o této nemoci a zajímali se o ni. Letos v mnohem větším rozsahu, kdy se zapojí místa i města ze 13 krajů,“ uvádí organizátoři z EpiStop.

Radnice zazáří fialově zhruba kolem šesté hodině v podvečer. „K akci se připojujeme. Chceme tak upozornit na toto onemocnění, a proto se připojujeme ke kampani,“ potvrdila mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Zapojí se rovněž univerzita. „Technická univerzita tím chce podpořit aktivity EpiStop a pomoci v šíření osvěty o epilepsii. Budova se rozsvítí přibližně kolem 16.30 hodin,“ uvedl za univerzitu mluvčí Radek Pirkl.

V České republice žije 80 000 lidí s aktivní epilepsií. Spolek EpiStop, z.s. je platformou pro setkávání, spolupráci a aktivní zapojení všech skupin a osob, které mají vztah k epilepsii.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto EpiStop

Štítky epilepsie, kampaň, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice i univerzita v Liberci se rozsvítí fialově. Upozorní tak na téma epilepsie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.