Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V nemocnici zmodernizovali traumatologii, je přívětivější pro pacienty i personál

Další část Krajské nemocnice v Liberci prošla modernizací. Nově zrekonstruované je traumatologické oddělení, které díky tomu zvýšilo svůj standard. Modernější a přívětivější prostředí zde nově mají nejen pacienti, ale i zaměstnanci.

Rekonstrukce oddělení trvala deset týdnů a přišla na 12,5 milionu korun, které zaplatila nemocnice ze svého rozpočtu. „Během modernizace došlo ke zvýšení standardu oddělení, rozšíření prostoru sesterny, na všechny pokoje pro pacienty byl přiveden kyslík. Většinou zde původně byly šestimístné pokoje, které byly zmenšeny a takto velký zde zůstal už jen jediný,“ uvedl mluvčí nemocnice Václav Řičář. Kromě toho také je nyní na šesti lůžkách možnost monitorovat životní funkce.

Rekonstruována byla současně i sociální zařízení, která byla uzpůsobena pacientům s omezenou mobilitou.

Renovace traumatologie tak navázala na velkou přestavbu operačních sálů, která skončila koncem ledna a přišla na více než 90 milionů korun. Téměř kompletní rekonstrukce sedmi operačních sálů trvala od loňského léta a byla neplánovaná. Původně mělo dojít jen k menší opravě, avšak poté co se zjistilo, že je malá nosnost stropů, provedla se kompletní rozsáhlá oprava. Připravit se sály museli také na umístění nového operačního robota o váze 600 kilogramů. Opraveny byly stropy, podlahy i stropy. Nové jsou rozvody medicinálních plynů, elektroinstalace, nové závěsy pro operační přístroje, roboty, operační věže a i zázemí pro personál.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Liberec

Štítky nemocnice, rekonstrukce, traumatologie, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici zmodernizovali traumatologii, je přívětivější pro pacienty i personál  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.