Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pacientů s respiračními onemocněními v kraji ubývá

Podle údajů Krajské hygienické stanice v Libereckém kraji již druhý týden ubývá lidí s akutními respiračními infekcemi.

Ppokles za posledních sedm dnů je o 4,6 procenta. Na 100 000 obyvatel nyní v kraji připadá 1466 nemocných, před týdnem to bylo 1537 a před 14 dny 1891. Vyplývá to z údajů zveřejněných na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

„Ve všech okresech Libereckého kraje je nemocnost pod epidemickým prahem, byť v okresech Liberec a Česká Lípa jen velmi těsně. Po skončení jarních prázdnin nedošlo k dodatečnému navýšení nemocnosti," uvedli hygienici v komentáři ke zveřejněným údajům. Za epidemický práh hygienici označují 1600 až 1800 případů na 100 000 lidí. Na Českolipsku jich je podle tohoto přepočtu 1560, na Liberecku 1529, na Semilsku 1495 a na Jablonecku 1230.

Nemocnost v Libereckém kraji je mírně nad republikovým průměrem. Za celou ČR na 100 000 lidí aktuálně připadá 1415 nemocných, což je o 0,8 procenta více než před týdnem.

Ve vyšetřovaných laboratorních vzorcích nyní v Libereckém kraji podle hygieniků dominuje chřipka B, v tomto týdnu přibyly dva případy. Od začátku sezony, tedy podzimu loňského roku, hygienici evidují 406 laboratorně potvrzených případů onemocnění chřipkou.

Nově potvrzených případů koronaviru za poslední týden přibylo 261, o dva více než za týden dříve. V souvislosti s koronavirem za poslední týden zemřeli dva lidé, o týden dříve tři.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky zdraví, koronavirus, chřipka, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientů s respiračními onemocněními v kraji ubývá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.