Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lidí s respiračními nemocemi v Libereckém kraji ubylo jen nepatrně

Lidí s akutními respiračními nemocemi v Libereckém kraji ubylo za poslední týden jen nepatrně. Nemocnost klesla o 0,6 procenta na 1548 případů na 100 tisíc lidí a nadále se jen těsně drží pod epidemickým prahem, což je 1600 až 1800 případů na 100.000 obyvatel. Vyplývá to z údajů zveřejněných na webu Krajské hygienické stanice v Liberci..

„Nemocnost již čtyři týdny zůstává na podobných hodnotách," uvedli hygienici ke zveřejněných hodnotách.

Za celou Českou republiku nemocnost klesla výrazněji, o 4,8 procenta. Na 100 tisíc lidí tak v celé zemi připadá 1258 nemocných. Z okresů Libereckého kraje je na tom podle tohoto přepočtu nejhůře Liberecko s 1898 případy, na Semilsku je nemocnost na hodnotě 1586, na Českolipsku na 1268 a na Jablonecku na 1145.

Ve vyšetřovaných laboratorních vzorcích v kraji stále dominuje chřipka typu B, byla prokázána v osmi z deseti zachycených případech chřipky. „Vážný případ chřip drky s nutností umělé plicní ventilace nebyl v tomto týdnu zaznamenán," uvedli hygienici.

Nadále klesá počet potvrzených případů covidu-19. Za posledních sedm dnů koronavirem prokazatelně onemocnělo 103 lidí, což je o 22 méně než za předchozí týden a o 72 méně než před dvěma týdny. Na 100.000 lidí je aktuálně 23 případů koronaviru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, chřipka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidí s respiračními nemocemi v Libereckém kraji ubylo jen nepatrně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.