Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vodní záchranáři na jablonecké přehradě budou mít zázemí v modrých buňkách

Vodní záchranáři už mají na jablonecké přehradě připravené zázemí v trojici modrých buněk. Umístěné jsou na Tajvaně u Yacht klubu. Záchranáři budou na přehradě působit od začátku července do začátku září. Jablonec za pronájem buněk zaplatí 100 tisíc korun, za služby vodních záchranářů pak dalších 360 tisíc.

Záchranáři budou na poloostrově Tajvan každý den od 8 do 20 hodin. „Návštěvníci se na nás mohou obrátit s jakýmkoliv zraněním a nenadálou situací, která nastane kolem přehrady, a to na telefonním čísle 112. Jsme v neustálém kontaktu s dispečinky Zdravotnické a Hasičské záchranné služba,“ uvedl předseda jablonecké Vodní záchranné služby Jakub Mottl.

Vodní záchranná služba má podle něj ve výbavě kromě zdravotnického materiálu i automatizovaný externí defibrilátor. „Od minulého roku přibyl ve výbavě díky městu Jablonec nad Nisou sonar, který se používá na zaměřování objektů ve vodě,“ dodal.

Záchranáři budou i letos využívat předsunuté stanoviště pod bývalými Slunečními lázněmi „Mají odtud rozhled po celé vodní hladině. Zabezpečují nejen lidi ve vodě, ale kontrolují také chodníky kolem nádrže, hráze a břehy,“ doplnil Vratislav Pavlín, vedoucí oddělení krizového řízení jabloneckého magistrátu.

Návštěvníci přehrady také mohou v případě jakéhokoliv problému využít informační tabule, které jsou rozmístěné po celé přehradě. Uvádí důležitá telefonní čísla na integrovaný záchranný systém, mapu nádrže a rady, jak se bezpečně chovat u vody. „Pod tabulemi jsou umístěné bedny se záchrannými kruhy a lany, které může veřejnost použít k záchraně tonoucího,“ dodala mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Ohodnoť článek

Foto Město Jablonec

Štítky jablonec, přehrada, tajvan, záchranáři, vodní záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodní záchranáři na jablonecké přehradě budou mít zázemí v modrých buňkách  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.