Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Česká Lípa vybuduje tři zubní ordinace. Chce tak nalákat zubaře

Vedení České Lípy se rozhodlo vybudovat hned tři zubní ordinace. Chce tak ve městě udržet stávají či případně nalákat nové zubaře. Ordinace by měly vzniknout v přízemí bytového domu v Pražské ulici. Radnici už se také podařilo dohodnout s firmou Stominas, která by měla ordinace provozovat. Hotové mají být ještě letos.

„Nechceme a nemůžeme se spokojit se situací, kdy budeme jenom čekat, zda k nám do města přijde nový zubař nebo praktik. Současná situace, kdy lidé musí dojíždět k zubaři do jiných měst, je nedůstojná, a proto jsme se rozhodli jednat,“ vysvětlila starostka města Jitka Volfová (ANO).

Letos navíc Lípa mohla přijít o dalšího zubaře. „Doktorka Naboichenko nyní prozatím sídlí v českolipské nemocnici. Jelikož nemocnice chce do prostor, které má nyní paní doktorka Naboichenko pronajaté, rozšířit rehabilitační oddělení o dětskou ergoterapii a dětskou fyzioterapii, hrozilo, že přijdeme v České Lípě o dalšího zubního lékaře,“ dodala starostka.  

Nakonec se podařilo domluvit, že se ordinace prozatím z nemocnice stěhovat nebude. „Zůstane zde do doby, než budou ordinace v Pražské ulici hotové. Jakmile budou prostory připravené, zubní ordinace paní doktorky Naboichenko se sem přesune,“ doplnila Volfová.

Prostory v bytovém domě v Pražské ulici jsou nyní prázdné a nevyužívané, navíc ve stavu hrubé stavby bez omítek a rozvodů. V současnosti tak už probíhá výběrové řízení na firmu, která prostor dokončí. „Předpokládaná hodnota zakázky je 4,8 mil. Kč vč. DPH, hodnotícím kritériem není jen cena, ale také doba realizace stavby. Stavební práce by se měly rozjet na konci června, termín dokončení stavby záleží na podaných nabídkách,“ dodala mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Provoz ordinací pak bude mít na starost firma Stominas, která bude městu ročně platit 217 tisíc korun nájem plus energie a služby. Ordinace zde budou nejdříve v září letošního roku, vše ale podle radnice záleží na termínu dokončení stavebních prací. „Před zahájením činnosti ordinací musí mít firma uzavřené smlouvy se zdravotními pojišťovnami,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky česká lípa, zubař, ordinace, pražská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa vybuduje tři zubní ordinace. Chce tak nalákat zubaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.