Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nemocnice v Jilemnici modernizovala porodnici, novinkou je celodenní raut

Nemocnice v Jilemnici na Semilsku po čtyřech měsících dokončila modernizaci porodnice za zhruba deset milionů korun. Pokoje nabízí vyšší komfort a přibyla i rautová místnost v nepřetržitém provozu.

Rautová místnost je asi největší novinka. Opět se tím zvýšil komfort maminek, protože se mohou jít občerstvit v kteroukoli denní i noční dobu, a nejsou tak vázány na standardní nemocniční režim. Jak víme, porod se nedá naplánovat," uvedla mluvčí nemocnice Alena Zalabáková.

Jilemnická porodnice je jednou ze čtyř v Libereckém kraji. V provozu zůstala v náhradních prostorech i po dobu rekonstrukce. Upravovány byly především pokoje na oddělení šestinedělí. Obnovy se dočkaly po téměř 20 letech. "Takže celkově působily velmi zastarale," uvedla mluvčí nemocnice. Pokoje jsou po rekonstrukci i lépe vybavené. „Nyní je na každém pokoji lednice, mikrovlnka, TV a váha. V minulosti musely maminky toto vybavení sdílet. Nabízejí tedy daleko více soukromí a pohodlí," řekla Zalabáková.

Kapacita oddělení šestinedělí zůstala stejná jako před úpravami, tedy osm standardních dvoulůžkových pokojů a tři jednolůžkové nadstandardní, které se ale v případě nouze dají využít i jako dvoulůžkové. Loni měla jilemnická porodnice s třemi porodními sály 621 porodů. Aktuálně žádná část porodnice rekonstrukci nepotřebuje. „Spíše se budeme zaměřovat na zkvalitňování našich služeb a na doplnění čí vylepšení veškerého vybavení," dodala mluvčí nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice MMN.

Štítky ČR, nemocnice, Jilemnice, porodnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Pelda

Tam jsem se narodil...A.D. 1948.

Pátek, 15. září 2023, 07:11Odpovědět

Nemocnice v Jilemnici modernizovala porodnici, novinkou je celodenní raut  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.