Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nový směr medicíny v Liberci. Naším hlavním principem je celostní pohled na člověka, říká vedoucí lékař WE CARE David Němec

PR článek

Letos v létě otevřela první klinika celostní (funkční) medicíny v Libereckém kraji WE CARE Liberec. Přináší tak do regionu zcela nový směr medicíny, který se zaměřuje na komplexní a celostní přístup ke klientům, na příčiny jejich zdravotních obtíží, a také na prevenci. Vedoucím lékařem kliniky je radiolog David Němec, který nám představil nejen nové zdravotnické zařízení, ale také svůj pohled na medicínu.

Ve svém profesním a soukromém životě spojujete zdánlivé protiklady – jak se to stalo?
Již od puberty jsem se věnoval bojovým uměním, původně to bylo karate. Postupně jsem ale začal hledat něco hlubšího, nějaký filozofický základ, protože karate bylo pouze o boji. Objevil jsem takzvaná vnitřní bojová umění, která jsou zaměřená na práci s myslí, energií a meditací. Odtud byl jen krůček k poznání tradiční čínské medicíny a dalších oblastí – během studia jsem se začal věnovat například taiji a poznal jsem akupunkturu, které se dodnes věnuji.

Jak šlo dohromady studium západní medicíny s vaším širším a možná alternativnějším pohledem na člověka a zdraví?
Je pravda, že během studia a v lékařském prostředí to nebylo vždy úplně jednoduché, na východní medicínu se zde často hledí skrz prsty. Mně však celostní a komplexní pohled na zdraví, nemoc a léčbu dává smysl a svou cestu jsem si našel. Po medicíně jsem absolvoval dvouletý certifikovaný kurz lékařské akupunktury, začal jsem vyučovat taiji a současně jsem se také věnoval radiologii nejprve 13 let v nemocnici a následně na klinice estetické a laserové medicíny SKIN CARE v Liberci.

A odtud už byl jen krok na kliniku WE CARE Liberec?
Přesně tak – jak jsem říkal, nejprve jsem začal působit ve SKIN CARE, kde jsem se věnoval laserovému odstraňování žilek a sonografii a později se zde stal vedoucím lékařem. A postupně, když majitel SKIN CARE začal budovat svou druhou kliniku – WE CARE Liberec, která se zaměřuje na celostní medicínu, jsem se zapojil i do jejího chodu a stal se vedoucím lékařem i ve WE CARE. V září jsem proto ukončil pracovní poměr v jablonecké nemocnici a plně působím již pouze na těchto klinikách.

Dá se tedy říct, že se na klinice WE CARE završilo a propojilo vaše směřování?
Vlastně ano – naším hlavním principem zde ve WE CARE Liberec je celostní pohled na člověka, což znamená, že nesledujeme pouze jeho fyzické zdraví, ale také to psychické, sociální zázemí a podobně. Neřešíme zaléčení příznaků, hledáme jejich příčinu a řešíme tu.

Co je hlavní důvod, proč by se lidé měli obrátit právě na vaši kliniku?
Našim klientům dokážeme nabídnout to nejlepší a nejpřínosnější z východní i západní medicíny – naši léčbu stavíme na datech tak, jako „klasická“ medicína, ale na rozdíl od ní využíváme další metody, které nezná.

A hlavně klientům nabízíme to, čeho se jim u běžných lékařů často nedostává – čas se jim věnovat do hloubky. Každé naše vstupní diagnostické sezení trvá nejčastěji hodinu nebo hodinu a půl. Během něj nám klienti vyplní vstupní dotazník, absolvují vyšetření na přístrojích Bicom Bodycheck a InBody. Výstupy z těchto měření s klientem následně procházíme, abychom se dopracovali k příčinám jejich obtíží, které díky tomu můžeme efektivně řešit. Na základě těchto výsledků a rozhovoru s klientem mu nastavíme takzvanou cestu ke zdraví zcela individuálně podle jeho potřeb – pro někoho je vhodná fyzioterapie, pro jiného psychoterapie nebo třeba fytoterapie nebo samozřejmě kombinace různých metod.

Čím se klinika WE CARE odlišuje od praxí jiných celostních lékařů?
Důležité je, že sdružujeme všechny naše specialisty pod jednou střechou, vzájemně se známe, víme, na co se kdo specializuje a klientovi tak dokážeme opravdu účinně pomoci a nemusí si například naturopata nebo homeopata hledat sám. U nás má vlastně takový „plný servis“.

Hodně se také zaměřujeme na práci s reálnými daty, která získáváme pomoci našich přístrojů nebo třeba laboratorních testů. Klienti se tak nemusí bát, že jsme nějaké centrum ezoteriky – to ostatně byla i moje podmínka, když jsem zde začal pracovat.

S jakými zdravotními obtížemi se na vás klienti mohou obrátit?
Nejvíce našich klientů s námi řeší únavu, chronický stres, obtíže pohybového aparátu a nespavost, poradíme si ale takřka s každým problémem. Celostní přístup je vhodný například při hormonálních a endokrinních poruchách, alergiích, kožních problémech nebo problémech pohybového aparátu.

Proč by podle vás měli lidé dát šanci celostnímu přístupu a vaší klinice?
Protože se zaměřujeme na hledání a řešení příčin zdravotních problémů, nikoliv pouze na jejich projevy, ke klientům přistupujeme plně individuálně a vždy na ně máme dostatek času.

Více najdete na webu WE CARE Liberec.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky we care, liberec, celostní medicína, klinika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový směr medicíny v Liberci. Naším hlavním principem je celostní pohled na člověka, říká vedoucí lékař WE CARE David Němec  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.