Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Respiračních chorob v kraji ubylo, trvale však rostou počty lidí s covidem

Zřejmě s ohledem na teplé podzimní počasí zaznamenali epidemiologové v Libereckém kraji v uplynulém týdnu mírný pokles nemocných lidí s akutními respiračními chorobami. Neobjevil se žádný nový případ onemocnění chřipkou či u některého z pacientů těžký průběh těchto onemocnění.

Nemocnost v Libereckém kraji obvykle bývá obecně vyšší, než je průměr v České republice. Počínající nárůst nemocnosti tradičně souvisí s návratem dětí do školních lavic i do mimoškolních aktivit. V Libereckém kraji však evidujeme oproti minulému týdnu mírný pokles relativní nemocnosti akutními respiračními infekcemi, celkově o 5,8 %. Nemocnost se pohybuje pod úrovní epidemického prahu,“ informovala o průběhu onemocnění ve 44. kalendářním týdnu mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

V Libereckém kraji došlo k nejvyššímu poklesu relativní nemocnosti ve věkové kategorii 15-24 let, nejvyšší nemocnost však zůstává v kategorii 0-5 let. V rámci České republiky se nemocnost zvýšila, a to o 9,2 % a ačkoliv v Libereckém kraji poklesla, je nad celorepublikovým průměrem.

Od začátku letošní sezony už evidujeme celkově 2 laboratorně potvrzené případy onemocnění chřipkou, oba typu A,“ doplnila Balašová.

V období 27. října do 2. listopadu zaznamenali epidemiologové vytrvalý nárůst potvrzených případů onemocnění covid-19. Virus SARS-COV-2 byl v Libereckém kraji diagnostikován 112 osobám, jen dvanáct jich bylo v předchozím týdnu. Relativní nemocnost činila 25,31 případů na 100 000 obyvatel. Epidemiologové však předpokládají, že je nemocných s covidem v populaci více.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky respirační choroby, epidemiologický vývoj, covid-19, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Respiračních chorob v kraji ubylo, trvale však rostou počty lidí s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.