Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé se mohou v Liberci zdarma otestovat na HIV a další nemoci. Osvětová tramvaj kvůli výluce nevyjede

Liberecký dopravní podnik si na středeční odpoledne přichystal při příležitosti Světového dne proti AIDS tradiční akci. I když letos bude trochu jiná, protože osvětová tramvaj nevyjede. Lidé se ale přesto budou moci nechat otestovat na HIV nebo žloutenku na Soukenném náměstí.

Dopravní podnik spolupracuje s Českou společností AIDS už desátým rokem a pomáhá informovat veřejnost v souvislosti s AIDS a dalšími infekčními nemocemi. DPMLJ tradičně do ulic vypravoval osvětovou tramvaj. „Letos mimořádně tramvaj nevyjede z provozních důvodů, její cestu zastavila výluka na tramvajové trati v souvislosti s rozsáhlou rekonstrukcí terminálu městské hromadné dopravy v centru města Liberce,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Tramvaj by se ale měla příští rok opět vrátit. „Zatím nic nebrání tomu, aby opět příští rok dopravní podnik akci podpořil a osvětová AIDS tramvaj se vrátila na svoji trasu. V roce 2024 se bude jednat již o desetiletou spolupráci. Snažíme se být společensky odpovědnou firmou a dlouhodobě podporovat veřejně prospěšné projekty a aktivity jako je tato,“ potvrdil Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ.

Kromě tramvaje je vždy součástí akce i testovací sanitka, kde se lidé mohou nechat otestovat. Kvůli opravě terminálu se letos přesunula na nedaleké Soukenné náměstí. Akce se koná od 13 do 17 hodin a testování je anonymní a zdarma.

Zdravotníci budou připraveni zodpovědět zájemcům z řad veřejnosti dotazy k danému tématu. „Včasné odhalení jakékoliv infekce má významný vliv na úspěšnost léčby a délku života,“ doplnil Jiří Pavlát, ředitel Domu světla z České společnosti AIDS pomoc.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky dopravní podnik, dpmlj, aids

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se mohou v Liberci zdarma otestovat na HIV a další nemoci. Osvětová tramvaj kvůli výluce nevyjede  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.