Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidí s respiračními nemocemi mírně přibylo. Potvrzen byl i případ chřipky

Lidí s onemocněním akutními respiračními chorobami v Libereckém kraji mírně přibylo. Nejvyšší nárůst je na Jablonecku a Liberecku. Epidemiologický práh ale překročen nebyl.

Ve vyšetřovaných laboratorních vzorcích nadále převládají rhinoviry, dále byly zachyceny i adenoviry, enteroviry, lidský BOKA virus a viry parainfluenzy. V uplynulém týdnu byl laboratořemi hlášen první případ chřipky typu A – H3. Vážný případ průběhu chřipky či jiného respiračního viru s nutností umělé plicní ventilace nebyl zaznamenán,“ uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Libereckého kraje Zuzana Balašová.

Epidemiologové v uplynulých dnech zaznamenali další nárůst potvrzených případů onemocnění covid-19 a to 364, což je 82,26 případů na 100 000 obyvatel. Počet nemocným s covid-19 nadále stoupá a skutečný počet nakažených je pravděpodobně ještě výrazně vyšší.

„Z tohoto důvodu doporučujeme, aby lidé nosili ochranu dýchacích cest, a to především při návštěvě domovů pro seniory a další zařízení sociálních služeb, aby byly chráněny zejména nejohroženější skupiny obyvatel. Nošení respirátoru je vhodné také při návštěvě zdravotnických zařízení, ale také v hromadné dopravě či v obchodech, kde je v současné době vzhledem k blížícím se vánočním svátkům značná koncentrace lidí,“ doporučuje Balašová.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky respirační onemocnění, covid-19, chřipka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidí s respiračními nemocemi mírně přibylo. Potvrzen byl i případ chřipky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.