Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak ve škole učit o zdravém stravování? Zdravá 5 nabízí učitelům semináře i učební pomůcky

PR článek

Různé potraviny mohou mít velmi odlišnou nutriční hodnotu, a zkombinovat je do zdravého a vyváženého jídelníčku není jednoduché. Projekt Nadačního fondu Albert proto již téměř dvacet let učí děti zásadám zdravého životního stylu, a to také prostřednictvím jejich pedagogů.

Jíst méně sladkostí a necpat se každý den brambůrkami? To děti neslyší rády, tedy pokud jim to zábavnou a interaktivní formou nevysvětlují lektoři Zdravé 5. „S dětmi totiž nemluvíme ani tak o tom, co nejíst, jako spíš o tom, kolik toho jíst, a čím jsou které potraviny našemu tělu prospěšné. Dozví se, jakou roli hrají různé složky potravy v lidském těle, co nás dělá zdravými, a čeho naopak jen s mírou,“ říká Alena Paldusová, která má v Nadačním fondu Albert program Zdravá 5 na starosti.

Seminář Zdravé 5 se konal v Liberci

Odborný tým lektorů vyškolil od roku 2004 statisíce dětí z mateřských a základních škol po celé republice. Výukové programy Zdravé 5 poskytuje Nadační fond Albert školám i neziskovým organizacím zcela zdarma včetně toho, že zajistí veškeré pomůcky i potraviny potřebné k výuce.

Dobrá zpráva pro děti i jejich rodiče

Zájem o výukové programy Zdravé 5 je obrovský. Aby ale vzdělávání dětí v oblasti výživy bylo dlouhodobé a komplexní, je třeba odpovídajícími znalostmi vybavit také jejich učitele. Proto Nadační fond Albert již pátým rokem nabízí ministerstvem školství akreditované semináře určené pedagogům z mateřských a základních škol.

Pedagogové si mohou pomůcky vyzkoušet v praxi

„Bohužel se zvyšuje počet dětí, které nemají z rodin osvojené správné stravovací návyky. Pro nás učitele proto byl seminář Zdravé 5 velmi přínosný, kromě znalostí týkajících se zdravé životosprávy jsme se totiž bavili také o tom, jak toto téma komunikovat směrem k rodičům. Navíc jsme obdrželi zajímavé výukové materiály, které využijeme jak při práci s dětmi, tak pro informování rodičů,“ vysvětluje Veronika Chramostová, ředitelka MŠ Hvězdička v Hanychově.

Metodické semináře Zdravé 5 se konají po celé republice s tím, že v Liberci sice školení právě proběhlo, na příští rok už se ale chystá další. Zájemci o seminář z řad pedagogů, ale také rodiče, které projekt zaujal, se dozví více na webu Zdravé 5.

Ohodnoť článek

Štítky učitelé, seminář, albert, zdravé stravování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Keram Gory

V rychlosti jsem se podíval, co dle Zdravé 5 je považováno za zdravou stravu a je to jen další průser, který kromě pohledu na cukr, není schopen přinést žádné zlepšení.
Propagují rostlinné oleje (rafinované) obohacené o omega 3, varují před živočišnými tuky, k snídani znají jen pečivo/obilniny, atd.

Pátek, 8. prosince 2023, 14:14Odpovědět

Jak ve škole učit o zdravém stravování? Zdravá 5 nabízí učitelům semináře i učební pomůcky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.