Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pacientům po úrazu či onemocnění páteře pomáhá speciální projekt

Správný způsob rehabilitace po úrazu či onemocnění, vhodné stravování, a především zachování získaných návyků z nemocnice. Nejen to pomáhá pacientům po úrazech či onemocnění páteře v léčebném procesu. Bohužel po odchodu ze zdravotnického zařízení často návyky opouští, a to se podepisuje nejen na jejich stavu, ale vede i k finančním ztrátám ve zdravotnictví.

Liberecká nemocnice a část bývalých pacientů zdejší Spinální jednotky se zapojili do mezinárodního projektu, jehož cílem je tyto návyky zachovat a pomoci tak lidem s poraněním či onemocněním páteře žít lepší život. V uplynulých dnech se pacienti a další zapojení odborníci sešli na inovačním kempu, který pořádala pro pacienty Spinální jednotky nemocnice ve spolupráci s Technickou univerzitou Liberec a DEX Innovation centrem.

S implementací tohoto projektu začala Krajská nemocnice Liberec na liberecké Spinální jednotce. Na kempu se sešlo dvanáct bývalých pacientů s poraněním míchy a celý den se společně s organizátory snažili v rámci různých workshopů, přednášek, cvičení i konkrétních příkladů z praxe, hledat společná řešení pro své problémy,“ popsal mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Cílem projektu je propojit všechny aktéry zapojené do procesu léčby pacienta a v ideálním případě umožnit všem zapojeným sdílet informace o aktuálním stavu pacienta, jeho potřebách a možnostech další léčby. Informace o probíhající léčbě by tak vzájemně sdíleli s pacientem jak například obvodní lékař, tak i specialista nebo rehabilitační pracovník.

Tento přístup, založený na spolupráci, má zabránit zhoršování stavu pacienta a umožnit lepší sledování jeho zdravotního pokroku,“ vysvětlil Řičář.

Projekt Health Labs4Value je financovaný z evropského dotačního programu Interreg Central Europe a je zaměřený na zdravotnické aktivity. Jeho cílem je podpořit vývoj a zavádění digitálních řešení a nových technologií v péči o pacienty a pomoci jim tak zlepšit kvalitu jejich života. Projekt má tříletou podporu a jeho rozpočet je 2,19 milionu eur. Zapojeni jsou partneři ze šesti zemí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KNL/Petr Kořínek

Štítky úrazy páteře, spinální jednotka, projekt, EU, Krajská nemocnice Liberec, TUL, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientům po úrazu či onemocnění páteře pomáhá speciální projekt  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.