Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Libereckém kraji mírně ubylo nemocných s virózami, epidemie trvá

Lidí s akutními respiračními onemocněními v Libereckém kraji poprvé za poslední čtyři týdny ubylo. Nadále ale jejich počet výrazně překračuje epidemický práh, což je 1600 případů na 100 tisíc lidí. Za poslední týden nemocnost v kraji klesla o dvě procenta a na 100 tisíc lidí tak připadá 2004 nemocných. V republikovém měřítku je úbytek ještě výraznější, na 100 tisíc lidí je 1703 nemocných, což je o 13 procent méně než o týden dříve. Vyplývá to z aktuálních dat Krajské hygienické stanice v Liberci.

„Ve všech okresech Libereckého kraje překračuje nemocnost i v tomto týdnu epidemický práh," uvedli hygienici v komentáři ke zveřejněným datům. Podle přepočtu na 100 tisíc lidí je aktuálně na Českolipsku 2285 případů, na Liberecku 2103, na Jablonecku 1789 a na Semilsku 1618. Nejvyšší nemocnost je nadále mezi dětmi do pěti let věku. Kvůli zvýšené nemocnosti platí zákaz návštěv na interně a ortopedii jablonecké nemocnice a na jednom oddělení interny turnovské nemocnice.

V mezitýdenním srovnání ubylo v kraji potvrzených případů chřipky, tento jich bylo 80, o týden dříve 109. Ani u jednoho nemocného z tohoto týdne neměla chřipka vážný průběh. Méně bylo i potvrzených případů covidu. Za posledních sedm dnů jich bylo 16, za předchozí týden 45.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji mírně ubylo nemocných s virózami, epidemie trvá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.