Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chřipková epidemie v kraji ustoupila. Pomohly tomu i jarní prázdniny

V Liberecké kraji v uplynulém týdnu výrazně ubylo nemocných respiračními infekčními chorobami. Nemocnost poklesla pod dvacet procent a dostala se pod hranici epidemiologického prahu.

V našem kraji je tento trend bezpochyby ovlivněn právě probíhajícími jarními prázdninami. K nejvyššímu poklesu počtu nemocných došlo tento týden v okrese Liberec. Nejmenší úbytek nemocných evidujeme v okrese Semily, ale i tam celková nemocnost v porovnání s předchozím týdnem poklesla,“ uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Libereckého kraje Zuzana Balašová.

Ve vyšetřovaných vzorcích začínají podle epidemiologů dominovat ostatní respirační viry, avšak virus chřipky představuje v celkovém počtu infekcí stále velmi významný podíl. Virus chřipky A byl v tomto týdnu zachycen patnáctkrát a vyskytl se 1 případ chřipky B.

V rámci sledování ostatních respiračních nákaz se epidemiologové zaměřují na výskyt případů černého kašle. Od začátku roku bylo hlášeno v Libereckém kraji 88 případů, z toho v 9. kalendářním týdnu 20 případů.    

Kvůli zlepšující se epidemiologické situaci povolili v některých nemocnicích návštěvy. Například v Jilemnici a Semilech, avšak s dodržením určitých pravidel, jako je nasazený respirátor a omezení návštěvy na dobu dvaceti minut. Od pondělí 4. března jsou opět povolené návštěvy na ortopedie Nemocnice v Jablonci nad Nisou, v liberecké nemocnici omezení návštěv není.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky respirační onemocnění, vývoj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie v kraji ustoupila. Pomohly tomu i jarní prázdniny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.