Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 10. srpna 2024  |  Svátek má Vavřinec
Bez reklam

Dětské centrum Stonožka vyroste na sídlišti u turnovského nádraží. Ročně pomáhá 260 dětem z celého regionu

Dětské centrum, které nyní sídlí v budově MŠ a ZŠ Sluníčko v Turnově, by se brzy mohlo rozrůst do nových prostor. Dětské centrum Stonožka totiž získalo novou podobu v architektonické studii, uvedla mluvčí turnovské radnice Marcela Jandová.

Plánovaný pavilon nahradí zázemí současného zdravotnického pracoviště. „Přístavba dětského centra Stonožka ke stávajícímu objektu MŠ a ZŠ Sluníčko se předpokládá přímo v zahradě vedle současného dětského centra. Nové prostory by měly sloužit komplexu odborných služeb zdravotní péče, a to nejen klientům školy a školky, ale i dalším dětem, které budou ambulantně docházet," uvedla Jandová.

V novém pavilonu budou umístěny služby léčebné rehabilitace, fyzioterapie nebo ergoterapie pro klienty s léčbou indikovanou odborným či dětským lékařem. V architektonické studii se počítá také s cvičebnami pro rehabilitaci i ergoterapii, s prostory pro vodoléčbu, elektroléčbu s laserem, sesternu i dalším zázemím pro personál. Objekt bude propojen se stávajícími prostory spojovacím krčkem, objektům bude sloužit společný vstup.

„Dětské centrum poskytuje zdravotnické služby, které přesahují hranice Turnova. Služby využívají klienti z širokého regionu, i okolních okresů. Nyní zařízení poskytuje péči přibližně 260 dětem ročně. V následující etapě přípravy nás čeká zpracování projektové dokumentace a oslovování partnerů s nabídkou finanční spoluúčasti na projektu, který je odhadován na 50 milionů korun. V přípravě je kampaň Jednu nožku pro Stonožku," doplnila místostarostka Turnova Petra Houšková (Nezávislý blok).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Turnov

Štítky Semilsko, Turnov, dětské centrum, děti, rehabilitace, školka, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské centrum Stonožka vyroste na sídlišti u turnovského nádraží. Ročně pomáhá 260 dětem z celého regionu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.