Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bruxismus: Skřípání zubů, které má výrazný vliv na vaše zdraví. Účinné řešení existuje

PR článek

Bruxismus, známý také jako nevědomé skřípání a zatínání zubů, postihuje velké množství lidí a často může vést k vážným zdravotním problémům. Ačkoliv si ho mnoho lidí neuvědomuje, tento stav může způsobit dlouhodobé potíže s čelistmi, zuby i celkovou kvalitou života. Řešení nabízí Stomatologické centrum Canadian Medical na klinice AFI na Veleslavíně.

Co je to bruxismus a jak ho poznáte?

Bruxismus lze rozdělit na dva základní typy: spánkový bruxismus a bdělý bruxismus. Spánkový bruxismus se vyskytuje během spánku a zůstává často nepozorován, dokud se neobjeví jeho následky, jako jsou bolesti zubů, čelistních kloubů či migrény. MUDr. Petr Chalupa, MBA, vedoucí lékař specializace stomatologie Canadian Medical a odborník na problematiku bruxismu, uvádí: „Bruxismus může mít různé příčiny, od stresu a úzkosti až po vedlejší účinky léků. Je proto důležité důkladně diagnostikovat, o jaký typ bruxismu se jedná – zda primární, nebo sekundární, tedy spánkový či bdělý.“

Jaké jsou zdravotní dopady bruxismu?

Nevědomé skřípání zubů může způsobit nejen poškození zubní skloviny a citlivost zubů, ale také trvalé poškození čelistních svalů a kloubů. K tomu se často přidávají další problémy, jako jsou spánkové poruchy, neustálé napětí a celkové nepohodlí. Zvláště nebezpečné je dlouhodobé zatínání čelistních svalů, které může vést k jejich ztuhnutí a chronickým bolestem.

Moderní řešení: Léčba bruxismu botulotoxinem

„Jednou z nejnovějších a nejúčinnějších metod, jak bruxismus léčit, je aplikace botulotoxinu. Tento prostředek, známý především jako estetický nástroj, dokáže uvolnit čelistní svaly a snížit frekvenci a intenzitu skřípání zubů. „Aplikace botulotoxinu je rychlá a neinvazivní metoda, která pacientům přináší úlevu již během několika dnů,“ dodává MUDr. Chalupa. Účinky botulotoxinu přetrvávají několik měsíců, po kterých může být nutné ošetření opakovat.

Kdy se obrátit na odborníka?

Pokud trpíte bolestmi čelistí, zubů nebo máte podezření na bruxismus, doporučuje se konzultace se zubním lékařem nebo čelistním chirurgem. Tito specialisté jsou schopni přesně diagnostikovat příčinu bruxismu a navrhnout vhodné řešení, které vám může přinést dlouhodobou úlevu.

Jak se objednat?

Objednejte se jednoduše prostřednictvím klientské linky Canadian Medical na čísle +420 222 300 300 nebo navštivte recepci kliniky AFI Canadian Medical na Veleslavíně. Ošetření není podmíněno členstvím v Canadian Medical. Proceduru si plně hradí klient.

Objednejte se na konzultaci na naší klinice a zjistěte, jak vám můžeme pomoci zbavit se nepříjemností spojených s bruxismem.

Štítky skřípání, zuby, Canadian Medical, zdraví, zákrok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruxismus: Skřípání zubů, které má výrazný vliv na vaše zdraví. Účinné řešení existuje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.