Čtvrtek, 10. července 2025, 09:43, aktualizováno 11. července 2025, 13:37
Výskyt trusu hlodavců, nečistoty na regálech a zařízení, podlaze, hromadění odpadů či znečištěné kuchyňský náčiní. To jsou důvody, kvůli kterým Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela ve středu 9. července provozovnu liberecké pizzerie Cooltura. Ta nemá kamennou restauraci, své výrobky zákazníkům rozvážela a nabízela také možnost osobního vyzvednutí. Provozovna už závady, kvůli kterým byla uzavřena odstranila. V pátek po kontrole inspektorů znovu otevřela svůj provoz.
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili při včerejší kontrole v pizzerii Cooltora několik pochybení. „V provozovně se vyskytoval trus hlodavců, nebyla proti vzniknutí škůdců zabezpečená, kuchyňské či pracovní nářadí bylo znečištěné, nečistoty se pak nacházely i na podlaze, na regálech či zařízení. Hromadily se tu také odpady a nebyl zajištěn odvoz potravinářského odpadu,“ uvádí SZPI na svém webu Potraviny na pranýři. Provozovnu tak inspektoři ihned po provedené kontrole uzavřeli.
Podle majitele provozovny už byly všechny nedostatky, kvůli kterým inspektoři provozovnu uzavřeli, odstraněny. "Kotrola ze SZPI u nás včera (ve středu) byla. Shledala nedostatky, které byly jiz včera napraveny a na dnešní ráno (čtvrtek) na cca 9h byla domuvena opětovná kontrola. Ještě ráno nám byl termnín potvrzen. Bohužel cca 30 min před termínem nám SZPI volala, že je policie odvolala k urgentnímu případu a dorazí tedy zítra. Provozovna tedy zůstane ještě do zítřejší kontroly uzavřena," uvedl pro Libereckou Drbnu ve čtvrtek 10. července majitel Petr Matějka. V pátek pak informoval o tom, že inspekce po opětovné kontrole povolila v pátek 11. července prozovnu opět otevřít a podnik je tak opět v provozu.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám