Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mladí zdravotníci zaplnili v sobotu centrum Liberce

Cákance krve, naříkání a všudypřítomní zdravotníci. Tak nějak vypadalo téměř celý sobotní den centrum Liberce, které zaplnily děti z Libereckého a Ústeckého kraje. Na několika stanovištích zápolily o místo v národní soutěži mladých zdravotníků.

„Šlo o poslední postupové kolo sdružené pro dva kraje - Liberecký a Ústecký. V jeho pořádání se rok co rok střídají okresní města obou krajů, proto je tato soutěž v Liberci k vidění po mnoha letech a řadu dalších let se tu konat nebude,“ vysvětlil ředitel Oblastního spolku Českého červeného kříže Liberec Karel Studený, proč byla sobotní akce pro návštěvníky a kolemjdoucí opravdu jedinečnou příležitostí vidět simulovaná zranění a jejich ošetřování v takovém rozsahu.

Jednotlivé pětičlenné týmy mladých zdravotníků, věkově rozdělené zvlášť na I. a II. stupeň základní školy, až do odpoledních hodin putovaly mezi stanovišti rozesetými od budovy Krajského úřadu přes Dům kultury až po Soukenné náměstí. Děti si musely poradit s obvazovou technikou, dopravou raněných a standardní i improvizovanou první pomocí včetně simulovaného telefonátu na tísňovou linku záchranářů.

A aby toho nebylo málo, došlo i na testy z teorie. Podle rozhodčích, kteří počínání každého týmu bedlivě pozorovali a hodnotili, si nakonec v mladší kategorii nejlépe vedl tým ČČK Liberec a ve starší kategorii děti ze ZŠ a ZUŠ Frýdlant. K velké radosti domácích organizátorů tak do finálového národního kola senzačně postoupili oba zástupci okresu Liberec.

Štítky zdravotnický pracovník, Liberec, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Český červený kříž, Karel Studený

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí zdravotníci zaplnili v sobotu centrum Liberce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.