Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rozkládací pohovky nebo rohové sedací soupravy - co se bude ve vašem obývacím pokoji lépe vyjímat?

PR článek

Klíčovým prvkem vybavení každého obývacího pokoje je obývací nábytek. Při zařizování relaxačního prostoru byste měli zvážit řadu faktorů, které ovlivní jeho estetiku a pohodlí - tvar nábytku, barvu a typ čalounění, design, rozměry a tvar. Základem designu relaxačního koutku může být klasická pohovka (nebo sedací souprava) nebo rohová sedačka. Dnes se podíváme na klasické sedací soupravy a rohové modely s rozkládací, praktickou konstrukcí. Která varianta bude ve vašem bytě fungovat lépe: rozkládací pohovka nebo rohová sedací souprava? Podívejte se na naše rady!

Moderní rohová sedací souprava - prostorný nábytek do velkého obývacího pokoje

Rádi hostíte hosty ve svém obývacím pokoji? Stojíte před výzvou zařídit místnost s velkou plochou? Pak zvažte koupi rozkládací rohové sedací soupravy - nápaditého a funkčního kusu nábytku, který poskytne pohodlí minimálně třem osobám (v nejmenší verzi). Rohové sedací soupravy se dělí do dvou hlavních skupin: ve tvaru písmene L a ve tvaru písmene U. V prostorných místnostech, zejména v domácnostech s otevřenou dispozicí, vypadají skvěle propracované modely do "U". V menších, méně členitých interiérech lépe fungují klasické modely ve tvaru písmene "L", které lze snadno začlenit do designu obývacího pokoje. 

Za pozornost stojí zejména designové modulární rohové sedací soupravy - sedací soupravy sestávající se z lehkých, mobilních komponentů, které lze sestavit do libovolné konfigurace a vytvořit tak pokaždé kus nábytku na míru momentálním potřebám. Širokou rohovou sedací soupravu lze několika pohyby přeměnit na podlouhlou pohovku a pufy. Díky speciálním spojovacím prvkům se prvky od sebe nehýbou. 

Úhledná pohovka s rozkládacím rámem - volba pro malé obývací pokoje

Chybí ve vašem skromném obývacím pokoji místo pro rozlehlou rohovou sedací soupravu? Nebo byste rádi doplnili sedací soupravu složenou z několika menších kusů? Požadovaný efekt zajistí tvarovatelná pohovka - univerzální, nadčasový kus nábytku, který se hodí do každého interiéru, ať už je zařízen v klasickém nebo moderním stylu. Nemáte na své dvou- nebo třímístné pohovce dostatek místa pro hosty? Pak obohaťte sedací plochu o další prvky, jako je křeslo nebo módní pufy. Důležité je, že nemusíte kombinovat nábytek ze stejné kolekce. Zajímavého efektu lze dosáhnout kombinací pohovky a křesla z různých řad. Eklektické kombinace jsou hitem posledních sezón!

Zařizujete stísněný obývací pokoj? Pak pečlivě vybírejte pohovku. Těžké, bohatě zdobené modely čalouněné tmavou látkou se nehodí. Rozhodněte se pro lehký, minimalistický model čalouněný světlým, hladkým potahem. Fenomenálního efektu dosáhnete s pohovkou usazenou na vysokých nožkách. Nenápadný detail dodá kusu lehkost. Tmavé, masivní pohovky s vyhrnutými područkami a ozdobnými opěradly zahltí místnost a již tak malý obývací pokoj se bude zdát ještě menší. 

Nábytek před spaním

Moderní čalouněný nábytek, ať už jde o propracované rohové sedací soupravy nebo tvarované pohovky, důstojně nahrazuje klasické postele. Nábytek vyrobený podle nejnovějších standardů má jen málo společného se skládacími pohovkami, které při otáčení ze strany na stranu vrzaly. Noc strávená na pohovce nemusí znamenat bolest zad a šíje. Naopak, rozkládací pohovky a rohové sedací soupravy poskytují optimální podmínky pro zdravý odpočinek. V rozloženém stavu tvoří pohovky rovnou plochu, která se pod tlakem nepropadá ani nedeformuje. Pružná pěnová výplň, často obohacená o bonellové pružiny, poskytuje dostatečnou oporu v poloze vleže i vsedě.

Nevíte, kam uložit další sadu ložního prádla? Vyberte si rozkládací pohovku vybavenou prostorným boxem. Do úložného prostoru diskrétně ukrytém v korpusu nábytku se vejdou peřiny a polštáře, deka a další předměty, pro které jste nenašli vhodné místo. 

Před nákupem nábytku: přesné rozměry

Nezapomeňte, že sedací souprava je základem uspořádání obývacího pokoje. Právě pohovky a křesla udávají tón a určují funkčnost místnosti. Před objednáním modelu z katalogu pečlivě změřte místnost a vytvořte návrh uspořádání. Nezapomeňte na několik klíčových zásad:

  • dodržujte vzdálenost mezi jednotlivými kusy nábytku minimálně 45-60 cm, optimálně 75-90 cm. Jinak bude pohyb mezi pohovkou a konferenčním stolkem nebo křeslem obtížný;
  • netlačte pohovku ke stěně. Malá mezera 5-10 cm způsobí, že místnost bude působit o něco prostorněji a nábytek bude "lehčí". Toto jednoduché opatření se osvědčuje zejména v malých místnostech;
  • Vyberte si typ čalounění podle individuálních potřeb. Rodičům malých dětí a majitelům domácích zvířat doporučujeme vybírat modely z látek s hydrofobní vrstvou (například velur). Dbejte na to, aby vámi vybraná pohovka byla potažena látkou (tkaninou, ekologickou kůží nebo přírodní kůží) s vysokou odolností proti oděru a mechanickému poškození;
  • Věnujte pozornost rozměrům konferenčního stolku. Pokud chcete, aby pohovka a konferenční stolek spolu dokonale ladily, zvolte model s deskou přibližně o polovinu delší (nebo průměrnější) než pohovka. Výška sedáku pohovky a konferenčního stolku by měla být podobná;
  • Obývací pokoj bude útulnější, pokud jej vhodně osvětlíte. Vedle pohovky je vhodné umístit stojací lampu s rozptýleným světlem, tlumeným stínidlem s teplou nebo neutrální barvou. Zajímavý efekt bude mít stmívatelný model.

Ohodnoť článek

Štítky sedací souprava, obývací pokoj, nábytek, křeslo, design

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozkládací pohovky nebo rohové sedací soupravy - co se bude ve vašem obývacím pokoji lépe vyjímat?  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.