Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

GLOSA: Topolánek předběhl Babiše, kterého ale doběhl Trump

A může za to fotka. Profilová fotka na Twitteru. Pojďme na to pěkně popořádku. Donald Trump si před více jak čtyřmi lety nasadil klasickou americkou “bejsbolku”. Byla pěkná, červená. Říkali jí MAGA. Make America Great Again. Měl s ní úspěch. Lidem se líbila a dokonce i mimo Spojené státy se v ní někteří shlédli. V Česku také.

Edvard Kožušník je bývalým eurposlancem (2009 -2014) za ODS, již několik let působí v souromém sektoru v Bruselu a volném čase organizuje běžecké kurzy zdarma.

Nevím, jestli to byl nápad Andreje Babiše nebo jeho nakoupených marketingových mágů, ale jednoho dne se na Twitteru předsedy vlády České republiky objevila červená čepice. Přiznejme si. Měl s ní úspěch.

Některé sociální skupiny si ji vzaly doslova za svou. Proč taky ne, byla v kampaních zadarmo. Dokonce i bývalý předseda české vlády si ji na Twitteru nasadil. Pravda, byl až třetí. Nejdříve Trump, druhý Babiš až třetí Topolánek. Ten ale nápis na čepici upravil: “Silné Česko nevolí estébáka”. Vyměnil ji ale dávno před tím, než Trumpovi příznivci obsadili Kapitol ve Washingtonu.

To, co se v posledních dnech v Americe děje, je politováníhodné a smutné pro celý demokratický svět. Daleké události, ale i v naší kotlině znovu ukázaly, že kopírování se nevyplácí. Krátkodobě možná fungovat může. Po čase, ale musíte přiznat chybu a profilovku vyměnit. Teď nezbývá jen doufat, že ten upravený nápis čepice Topolánka bude na podzim fungovat.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto koláž redakce

Štítky politika, USA, Amerika, glosa, Kožušník, Trump, Topolánek, čepice, Donald Trump, Andrej Babiš, Mirek Topolánek, Česko, Twitter, Edvard Kožušník, ODS, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Topolánek předběhl Babiše, kterého ale doběhl Trump  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.